OMV Petrom și Vulcangas România colaborează pentru a deschide noi stații de alimentare cu GNL și GNC

0
Publicat:

OMV Petrom a încheiat un parteneriat cu Vulcangas România pentru deschiderea de staţii de alimentare cu gaz natural comprimat şi lichefiat, iar prima dintre acestea se estimează că va fi operaţională în anul 2025 şi va fi instalată în staţia Petrom din localitatea Chitila Sat, judeţul Ilfov.

foto logo Petrom, membru al OMV Group
OMV Petrom și Vulcangas România colaborează pentru a deschide noi stații de alimentare GNL și GNC

Potrivit unui comunicat al OMV Petrom, această staţie este destinată atât transportului uşor de mărfuri, cât şi autocamioanelor pentru transport greu. Următoarele staţii vor fi instalate în funcţie de evoluţia cererii de GNL şi GNC în România, precizează compania.

Prin acest parteneriat continuăm diversificarea ofertei pentru mobilitate pentru transportul de marfă pe distanţe medii şi lungi, susţinând dezvoltarea pieţei de GNL şi GNC. Gazul natural poate fi o opţiune viabilă pentru tranziţia către un transport mai curat”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing.

Transportul de marfă pe bază de GNL/GNC generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon cu aproximativ 15% mai redusă, emisii de oxizi de sulf cu 50% mai puţine şi aproape nu generează emisii de particule grele.

Un camion alimentat cu GNL/GNC poate beneficia de o autonomie de până la 1.600 de kilometri,m se precizează în comunicatul OMV Petrom.

Apreciem colaborarea cu OMV Petrom pentru a aduce expertiza şi experienţa noastră în furnizarea de soluţii de gaz natural lichefiat şi gaz natural comprimat pe piaţa românească. Concentrarea noastră pe inovaţie, dezvoltare durabilă şi servicii bazate pe calitate şi siguranţă pentru toţi clienţii noştri ne face să împărtăşim aceleaşi valori cu partenerul nostru OMV Petrom. Având toate aceste instrumente şi valori comune la îndemână putem deveni împreună actori importanţi pe piaţa românească de gaz natural lichefiat şi gaz natural comprimat”, a afirmat Costantino Amadei, administrator Vulcangas România.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2022. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. În anul 2022, impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.

Vulcangas România este subsidiară a Societa Italiana Gas Liquidi SPA, fondată în 1978 de familia Fabbri, furnizor de top al soluţiilor de gaze naturale şi GPL auto în Italia. Societa Italiana Gas Liquidi SPA „Vulcangas” cu sediul central în Rimini este o companie lider în sectorul distribuţiei de GNL în Small Scale în Italia şi Europa, care lucrează constant, de peste 40 de ani, pentru a oferi cele mai bune servicii clienţilor săi.

În 2018, lansând propriul card de alimentare pentru vehiculele ce funcţionează cu gaz natural lichefiat sau gaz natural comprimă, Vulcancard, continuă expansiunea pe această piaţă. În octombrie 2020, Vulcangas a efectuat prima alimentare dintr-o biorafinărie, a transportat şi a pus pe piaţă spre consum prima cantitate de Bio-LNG în Italia. Întregul lanţ de aprovizionare cu Bio-LNG este certificat de la biorafinărie până la utilizatorul final, prin circuitul Vulcancard.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite