Oficial: Ford România poate fi preluată de turcii de la Ford Otosan. Ce angajamente şi-au luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ford otosan craiova

Ford România poate fi preluată oficial de turcii de la Ford Otosan, după ce autorităţile de concurenţă din Turcia au decis că acest tip de achiziţie nu se supune autorizării, scrie news.ro, citând profit.ro.

Tranzacţia prin care Ford Motor Company, via Ford Capital BV, a vândut uzina de automobile de la Craiova companiei turce Ford Otosan poate merge mai departe, după ce autorităţile de concurenţă din Turcia au făcut verificări, stabilind că acest tip de achiziţie nu se supune autorizării, relevă date analizate de Profit.ro.

Vânzarea uzinei Ford România SA (fosta Automobile Craiova SA) a fost făcută pentru suma de 575 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 140 de milioane de euro, plată condiţionată de nivelul de utilizare a capacităţii industriale de la Craiova.

Planurile asumate de Ford Otosan cuprind lansarea în producţie a două noi modele cu motoare termice, Transit Courier şi Tourneo Courier, din 2023, precum şi a trei vehicule electrice: Ford Puma, Transit Courier şi Tourneo Courier, începând din 2024, relevă datele analizate de Profit.ro

Actuala Companie Naţională de Vânzări va fi separată de Ford Romania SA, va menţine activităţile de vânzări Ford din România şi va fi redenumită Ford Romania Services SRL.

De asemenea, contractul de vânzare-cumpărare prevede oprirea producţiei modelului EcoSport, în toamna acestui an, pentru a face loc noilor modele. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite