O ţară europeană aplică măsuri de protejare a climei începând cu noul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania a scăzut tarifele pentru călătoriile cu trenul pe distanţe mari ca parte din măsurile de protejare a climei, relatează The Guardian.

Pentru prima dată în 17 ani, compania Deutsche Bahn scade tarifele la călătoriile cu trenurile sale de mare viteză Intercity Express pe distanţe care depăşesc 50 de kilometri: pe lângă reducerea cu 10 la sută a biletelor de tren, vor fi scăzute şi preţurile pentru alte servicii precum transportarea bicicletelor.

Deutsche Bahn, principalul furnizor de transport feroviar din Germania, poate oferi tarife mai mici după ce executivul a redus TVA-ul pentru călătoriile cu trenul de la 19%  la 7%.

Compania privată al cărei acţionar majoritar este statul estimează că scăderea tarifelor va creşte numărul călătorilor cu cinci milioane.

Însă potrivit agenţiei de ştiri DPA, citată de The Guardian, tarifele pentru călătoriile pe distanţe scurte, precum şi cele pentru transportul public în regiuni precum  Berlin, Hamburg, Bremen, Brandenburg şi Rhineland vor creşte. De exemplu, călătoriile cu trenul în regiunea Bonn vor creşte cu 2.5%, în timp ce în Berlin biletele de autobuz, tramvai şi metrou vor fi mai scumpe cu 3.3%.

Companiile de transport au transmis că aceste creşteri au fost stabilite înainte de luarea măsurilor pentru protejarea climei, preţurile mai mari fiind menite să acopere salariile şi costurile mai mari ale motorinei şi electricităţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite