O primărie suspendă taxa hotelieră şi reduce taxa de parcare pentru unităţile de cazare, ca răspuns la coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu ia măsuri pentru a susţine economia oraşului turistic
Sibiu ia măsuri pentru a susţine economia oraşului turistic

Primăria Sibiu anunţă ia primele măsuri pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19.

„Sibiul este un oraş turistic, a cărui economie locală depinde în bună măsură de sectorul industriei HoReCa. Am decis câteva măsuri care să reducă de pe acum impactul economic negativ pe care îl cauzează în acest sector criza generată de epidemia COVID-19 şi voi solicita aprobarea Consiliului Local pentru implementarea acestora. Nu sunt măsuri cu mare impact financiar, dar cred că, în situaţia dată, orice ajutor este binevenit. În funcţie de evoluţia situaţiei, vom analiza şi alte măsuri pe care le putem lua pe plan local pentru a atenua o parte din pierderile generate de lipsa de turişti, respectiv clienţi”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Măsurile care vor fi supuse aprobării Consiliului Local în această lună prevăd următoarele:

- Suspendarea plăţii taxei hoteliere pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna martie 2020

- Reducerea cu 50%, pe o perioadă de 6 luni, a taxei de parcare pentru locurile închiriate de unităţile de cazare turistică de la Primăria Municipiului  Sibiu.

Primăria Sibiu precizează că hotelierii au posibilitatea să renunţe la dreptul de folosinţă  exclusivă a locurilor de parcare închiriate, acestea urmând să fie utilizate de către toţi posesorii de autovehicule, în acelaşi regim ca şi celelalte parcări cu plată din zonă. În acest sens aceştia vor depune o solicitare la Serviciul de Administrare a Domeniului Public din Piaţa Mică nr. 22.

În paralel se analizează posibilităţile legale pentru adoptarea altor măsuri menite să reducă impactul negativ asupra economiei locale, mai ales a turismului. Toate aceste facilităţi vor fi acordate coroborat cu aplicarea unor măsuri de prevenţie, impuse de situaţia curentă a pandemiei COVID-19, potrivit instituţiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite