O nouă lovitură pentru Rusia. Turkish Airlines nu suplimentează zborurile pentru ruși

0
0

Numărul rușilor care vor să fugă din Rusia din cauza mobilizării dispuse de dictatorul Vladimir Putin este în continuă creștere, ceea ce face ca cererea pentru zboruri să fie extrem de mare.

Bărbași ruși fug din Rusia în timp ce femeile protestează față de mobilizare FOTO EPA-EFE
Bărbași ruși fug din Rusia în timp ce femeile protestează față de mobilizare FOTO EPA-EFE

Compania aeriană Turkish Airlines a decis că nu reînceapă cursele către patru orașe mari, inclusiv Ekaterinburg, unde au avut loc mari proteste față de regimul Putin, și Soci, stațiunea favorită a președintelui Rusiei, scrie timpul.md.

Suspendarea zborurilor va rămâne în vigoare până la finalul anului. Avioane turcești încă zboară de la Moscova și Sankt Petersburg, printre altele.

Bărbații ruși stau cu miile la cozi la aeroporturi ca să încerce să scape de încorporare. Cei care își permit, au ajuns să închirieze avioane private.

Un zbor doar dus costă 30.000 de dolari. Prețul pentru închirierea unui avion cu opt locuri variază între 90.000 și 160.000 de euro – mult mai scump decât tariful normal.

După ce Putin a anunțat la 21 septembrie, mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova a crescut, iar altele s-au vândut complet imediat după anunțul lui președintelui rus. Cele mai căutate au fost zborurile Turkish Airlines care plecau din Moscova și se îndreptau spre orașe precum Istanbul și Belgrad.

Anunțul mobilizării a gonit rușii

Anunţul lui Vladimir Putin de mobilizare cu scopul întăririi trupelor ruse în Ucraina i-a făcut pe ruşi să se năpustească asupra site-urilor companiilor aeriene, pentru a pleca din Rusia cât mai repede.

Această mobilizare parţială vizează într-o primă etapă 300.000 de rezervişti, însă, potrivit Ministerului rus al Apărării, în total 25 de milioane de ruşi pot fi mobilizaţi în cadrul armatei şi trimişi în estul şi în sudul Ucrainei.

Potrivit instrumentului statistic Google Trends, care permite să se afle frecvenţa cu care este scris un cuvânt în motorul de căutare Google, căutările în limba rusă care conţin cuvintele "bilet" şi "avion" s-au dublat începând de săptămâna trecută, după alocuţiunea televizată -- înregistrată - a lui Vladimir Putin.

Regiunea Belgorod - situată la frontiera de nord-est a Ucrainei şi care a fost lovită în mai multe rânduri, de la sfârşitul lui februarie, când Putin a invadat Ucraina, de atacuri aeriene ucrainene - se află în fruntea clasamentului care arată unde anume în Rusia au fost făcute aceste căutări pe Google.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite