Rusia a trimis soldați la frontiera cu Georgia: „Doar în caz că...” FOTO VIDEO

0
Publicat:

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a trimis un vehicul blindat cu personal militar la punctul de frontieră Verkhny Lars din Osetia de Nord, la granița cu Georgia, relatează publicația Meduza.

Mașinile nu sunt lăsate să treacă spre Georgia de către personaul militar Foto: Twitter/ @zonov_sl
Mașinile nu sunt lăsate să treacă spre Georgia de către personaul militar Foto: Twitter/ @zonov_sl

Transportul blindat de trupe se deplasează acolo, nu pentru a înființa un punct de control, ci este, în linii mari o rezervă în cazul în care rezerviștii vor să treacă peste punctul de control și să părăsească țara fără a îndeplini nicio formalitate de frontieră. Doar în acest scop”, a spus departamentul de frontieră al FSB din Osetia de Nord, conform RBC.

Potrivit sursei citate, aceștia au constatat că punctul de control funcționa ca de obicei.

Nu au fost impuse restricții cu privire la ieșirea cetățenilor de sex masculin de vârstă militară”, a adăugat FSB.

Anterior, un blogger a raportat că militarii ruși au ajuns la Verkhniy Lars într-un transport de trupe blindat. Referindu-se la cele susținute de martorii oculari, Levshits a spus că „un punct de control este înființat în apropierea punctului de control al frontierei”.

Canalul de televiziune Dozhd a publicat fotografii și videoclipuri cu oameni în uniforme militare în timp ce treceau într-un transport de trupe blindat, pe lângă o coadă de mașini.

Serviciul rus BBC scrie că, potrivit oamenilor care stau la coadă la graniță, mașinile nu sunt lăsate să treacă de către personalul de la punctul de control organizat acum chiar la intrarea în Osetia de Nord.

După începerea mobilizării la granița Rusiei cu țările vecine, inclusiv Georgia, au putut fi observate cozi de mașini de întinse pe mai mulți kilometri. Potrivit lui Nikolai Levshits, în dimineața zilei de 26 septembrie, lungimea cozii era de 20 de kilometri, iar trecerea frontierei va dura trei-patru zile.

Nikolai Levshits susține că, pe 25 septembrie, unor ruși li s-a interzis ieșirea din țară în baza deciziei birourilor militare de înregistrare și înrolare, fiind totuși cazuri izolate. Și șeful Agora, Pavel Cikov a raportat duminică, 25 septembrie, că bărbaților ruși au început să li se interzică trecerea graniței ruso-kazahă.

Conform Meduza, surse apropiate administrației prezidențiale au susținut că bărbaților care au vârstă de mobilizare li se va interzice părăsirea Rusiei, după „referendumurile” în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk (DNR şi LNR) și teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina. Cel mai probabil de pe 28 septembrie se va impune interdicția, conform unei sursei.

Pe 26 septembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu știe nimic despre închiderea granițelor, potrivit acestuia, „deocamdată nu s-au luat decizii în acest sens”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite