O companie românească va fora în Marea Neagră pentru Lukoil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
platforma gloria foraj marin marea neagra

O companie românească va fora în vederea explorării perimetrului Trident, din zona economică exclusivă a României din Marea Neagră, în urma unui contract semnat cu Lukoil, scrie profit.ro.

Contractul de servicii integrate de foraj a fost perfectat de GSP Offshore, companie autohtonă care face parte din grupul de firme GSP controlat de de Gabriel Comănescu cu Lukoil Overseas Atash BV, scrie profit.ro.

Perimetrul Trident este deţinut de filiala românească a subsisiarei Lukoil din Olanda (87,8%) şi Romgaz (12.2%). Rezervele de gaz din Trident sunt estimate la peste 30 miliarde metri cubi şi ar putea fi cel de-al doilea mare depozit din zona economică exclusivă a României.

GPS Offshore va acţiona în calitate de contractor principal, fiind responsabilă pentru întreaga campanie de foraj, inclusiv de servicile conexe, logistică şi de servicii aviatice. Începerea lucrărilor de forare la mare adâncime, primele de acest gen din istoria GSP, este programată pentru trimestrul al patrulea al acestui an Proiectul implică forarea unei noi sonde de explorare, Trinity-1X, pentru care a fost închiriată una dintre cele mai mari şi mai performante platforme maritime mobile de foraj din lume, Scarabeo 9, care aparţine companiei italiene de servicii petroliere Saipem.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite