Giganții din tehnologie conduc creșterea capitalizărilor globale, pe măsură ce inflația se atenuează

0
Publicat:

Capitalizările bursiere ale companiilor globale cu megacapitalitate, în frunte cu firmele importante din domeniul tehnologiei, au crescut în noiembrie, susținute de o scădere a randamentelor din SUA.

foto logo Apple proiectat pe un ecran de telefon mobil inteligent
Giganții din tehnologie conduc creșterea capitalizărilor globale Foto: Shuttertstock

Valoarea de piață a Apple Inc. a crescut cu 11,2%, ajungând la 2.950 de miliarde de dolari în ultima lună, în timp ce Microsoft Corp. a înregistrat o creștere de 12,1% a capitalizării sale de piață, ajungând la 2.800 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Capitalizarea bursieră a Nvidia Corp a urcat cu 14,7%, la 1.150 de miliarde de dolari, după ce a anunțat o creștere de 206% a veniturilor de la an la an, la 18,1 miliarde de dolari, în al treilea trimestru. De asemenea, firma a proiectat venituri peste așteptări pentru al patrulea trimestru fiscal, citând îmbunătățirea condițiilor lanțului de aprovizionare și cererea robustă pentru cipurile sale AI.

Diminuarea îngrijorărilor legate de inflație a dat, de asemenea, un impuls important acțiunilor bancare. JPMorgan Chase & Co a înregistrat o creștere a capitalizării sale de piață cu 12,2%, până la 451 miliarde de dolari la sfârșitul lunii noiembrie.

În alte sectoare, valoarea de piață a Tesla Inc. a crescut luna trecută cu aproape 20%, până la 763,2 miliarde de dolari, ca urmare a majorării prețurilor pentru vehiculele sale Model 3 și Y în China. În pofida încetării subvențiilor, China a înregistrat o creștere a vânzărilor de vehicule electrice în octombrie, potrivit firmei de cercetare de piață Rho Motion.

În schimb, o scădere a prețurilor petrolului a dus la o scădere a capitalizărilor de piață ale marilor companii petroliere. Saudi Arabian Oil Co și Exxon Mobil Corp au înregistrat scăderi ale capitalizărilor bursiere de 0,3% și, respectiv, 2,9%. 

Primele 20 de companii din lume în funcție de capitalizarea de piață sunt: Apple, Microsoft, Saudi Arabian Oil, Alphabet, Amazon.com, Nvidia, Meta Platforms, Berkshire Hathway, Tesla, Eli Lilly and Co, Visa, UnitedHealth Group, Taiwan Semiconductor Manufacturing, UPMorgan Chase, SPDR S&P 500 ETF Trust, Walmart, Exxon Mobil, Tencent Holdings, Mastercard și LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite