Nokia dă afară 14.000 de angajați pentru a reduce costurile, din cauza vânzărilor slabe

0
Publicat:

Gigantul finlandez din domeniul telecomunicațiilor Nokia va desființa între 9.000 și 14.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2026 pentru a reduce costurile. Anunțul a fost făcut în contextul în care compania a raportat o scădere cu 20% a vânzărilor între iulie și septembrie.

Logo Nokia
Compania Nokia anunță concedieri în masă

Compania a dat vina pe încetinirea cererii de echipamente 5G pe piețe precum America de Nord. În prezent, compania Nokia 86.000 de angajați în întreaga lume și a eliminat mii de locuri de muncă din 2015. Nokia vrea să reducă costurile cu 800 de milioane de euro până la 1,2 miliarde de euro până în 2026, a declarat aceasta.

Clienții săi au redus cheltuielile pe fondul inflației și al ratelor ridicate ale dobânzilor, a precizat aceasta.

Progresele în cloud computing și AI vor necesita „investiții semnificative în rețele care au capacități mult îmbunătățite”, a declarat directorul general Pekka Lundmark. „Cu toate acestea, având în vedere momentul incert al redresării pieței, luăm acum măsuri decisive”, a spus el.

Acesta a precizat că dorește să „acționeze rapid” prin reducerea costurilor cu 400 de milioane de euro în 2024 și cu 300 de milioane de euro în 2025. Lundmark a adăugat că, în ciuda „incertitudinii continue”, Nokia se aștepta la „o îmbunătățire a afacerilor noastre de rețea” în trimestrul curent.

Compania a refuzat să precizeze unde se vor face reducerile de personal sau dacă vor fi afectați angajații din Marea Britanie. Aceasta a declarat că reducerile de personal au fost o „decizie dificilă de afaceri”, dar au fost „un pas necesar pentru a ne adapta la incertitudinea pieței și pentru a ne proteja profitabilitatea și competitivitatea pe termen lung”.

Avem oameni extrem de talentați la Nokia și îi vom sprijini pe toți cei care sunt afectați de acest proces”, a declarat un purtător de cuvânt. „Începem acum procesul de consultare cu privire la reducerile inițiale”.  Calendarul și detaliile reducerilor finale de locuri de muncă „vor fi decise doar după o analiză atentă și vor depinde de evoluția cererii de pe piața finală”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite