Noi reguli pentru valorificarea bunurilor sechestrate. Ce se întâmplă dacă nu funcţionează site-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării supune dezbaterii publice un proiect de ordin prin care reglementează procedura de licitaţie electronică a bunurilor sechestrate, precizând, printre altele, că anunţul va fi publicat cu 10 zile înaintea organizării licitaţiei, câştigător urmând să fie desemnat cel care oferă preţul cel mai mare.

Ministerul Dezvoltării propune modificarea anexei unui ordin din 2016 al ministrului Dezvoltării, astfel încât licitaţiile privind bunurile sechestrate să poată fi efectuate electronic de către organele fiscale locale.

„Toate informaţiile privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei prin mijloace electronice se publică pe pagina de internet a organului fiscal local (OFL). Anunţul de licitaţie prin care se programează licitaţia prin mijloace electronice se publică pe pagina de internet a organului fiscal local cu cel puţin 10 zile înainte de data licitaţiei. Vizualizarea publicaţiilor privind organizarea licitaţiei, participarea la licitaţie, respectiv licitaţia propriu-zisă sunt gratuite”; se precizează în proiect.

În ce condiţii se reprogramează licitaţia

Potrivit acestuia, în cazul în care din motive tehnice aplicaţia informatică prin intermediul căreia se realizează licitaţia nu este disponibilă pentru un interval de până la o oră, durata licitaţiei se prelungeşte cu 24 de ore.

“În cazul în care din motive tehnice aplicaţia informatică prin intermediul căreia se realizează licitaţia nu este disponibilă pentru un interval mai mare de o oră, licitaţia se anulează şi se reprogramează în termen de cel mult 7 zile de la remedierea defecţiunii tehnice, preţul de pornire fiind cel iniţial”, notează ministerul în proiect.

Toate informaţiile şi comunicatele privind motivele tehnice care fac inaccesibilă desfăşurarea licitaţiei se publică în cel mai scurt timp pe pagina de internet a organului fiscal local.

Participarea la licitaţie, fie personal, fie prin reprezentant, este condiţionată de înregistrarea la organul fiscal local, cu cel puţin 24 de ore înainte de data organizării licitaţiei, unde, pe baza unei cereri şi a datelor de identificare, se atribuie un cod unic şi o parolă. Solicitarea înregistrării participării la licitaţie se depune la organul fiscal local doar în zilele lucrătoare, precum şi în intervalul orar în care organul fiscal local are program de lucru cu publicul şi este condiţionată de prezentarea dovezii de depunere a garanţiei de participare.

Sunt admise la licitaţie ofertele care ating cel puţin preţul de pornire, sosite până la termenul comunicat în anunţ.

Licitaţia este câştigată de participantul care oferă preţul cel mai mare. În caz de egalitate a ofertelor se adjudecă în favoarea ofertei înregistrată prima în sistemul informatic. 

Adjudecatarul este anunţat pe cale electronică de organul fiscal local, imediat după terminarea licitaţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite