Musk, „sărăcit” de 20 de miliarde de dolari, după declaraţiile glumeţe legate de criptomonede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elon Musk FOTO EPA-EFE

Averea lui Elon Musk a scăzut cu peste 20 de miliarde de dolari după apariţia sa controversată de săptămâna trecută la emisiunea de comedie Saturday Night Live (SNL), informează The Independent.

Potrivit estimărilor Forbes, acţiunile companiei Tesla au scăzut cu aproximativ 15% în ultima săptămână, iar averea lui Musk a scăzut cu 20,5 miliarde în doar câteva zile, joi fiind estimată la 145,5 miliarde de dolari, scrie Digi24.

Înaintea apariţiei la SNL, unde Musk a glumit despre planurile lui şi a spus că Dogecoin este "o păcăleală", averea lui era estimată la 166 de miliarde de dolari.

Acţiunile Tesla au continuat să scadă vineri, coborând cu peste 18 procente de la începutul săptămânii.

Pe lângă scăderea acţiunilor Tesla, comentariile lui Elon Musk despre criptomonede au contribuit la diminuarea averii sale. Valoarea criptomonedei Dogecoin, susţinută de Musk în ultima perioadă, a scăzut puternic. În primele 24 de ore de la emisiune Dogecoin pierduse deja 30% din valoare.

În cadrul monologului de început de la SNL, lui Musk i s-a alăturat mama lui, care s-a declarat entuziasmată de cadou ei pentru Ziua Mamei, spunând că speră să nu fie Dogecoin. Ulterior, în timpul emisiunii, Musk, care întruchipa un expert financiar, a spus că Dogecoin este "o păcăleală".

Miercuri, Elon Musk a anunţat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin drept plată pentru maşinile sale din motive de mediu, ceea ce a provocat o scădere pe piaţa criptomonedelor. Deşi cea mai valoroasă criptomonedă a recuperat o parte din scădere, încă este pe minus cu opt procente.

Elon Musk anunţase în februarie că Tesla urmează să accepte Bitcoin ca instrument de plată pentru maşini. Evoluţia Bitcoin afectează Tesla întrucât constructorul de maşini electrice deţine criptomonede în valoare de 1,3 miliarde de dolari. Astfel, când valoarea Bitcoin scade, compania Tesla este afectată şi averea lui Elon Musk scade.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite