Montarea de centrale de apartament ar putea fi complet interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debranşările de la sistemele de încălzire centralizată (SACET), în scopul instalării de centrale termice de apartament sau de bloc, ar putea fi interzise complet, potrivit unui proiect de lege aflat aproape de votul în plen în Camera Deputaţilor, cameră decizională, scrie profit.ro.


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus în prezent de vicepremierul Vasile Dîncu, s-ar putea transforma într-un soi de supraautoritate de control şi monitorizare la nivel naţional a serviciului de alimentare cu energie termică a populaţiei, mai scrie sursa citată.

Este vorba de un proiect de modificare a Legii serviciului public de alimentare cu energie termică. Acesta a fost iniţiat în urmă cu 8 ani de deputaţii Iulian Iancu (PSD) şi Dan-Radu Ruşanu, Mircea Ciopraga, Ioan Cristea şi Ioan-Silviu Lefter (PNL). Proiectul a fost adoptat de Senat în septembrie 2008 şi trimis la deputaţi, iar ultimul aviz acordat în cadrul procedurii de la Cameră a fost cel al Comisiei Juridice, în ianuarie 2009.

Săptămâna trecută, Comisia de Industrii a trimis în cele din urmă Biroului Permanent raportul asupra proiectului de lege, cu numeroase amendamente admise, care schimbă fundamental varianta adoptată de Senat.

Cea mai importantă modificare introdusă este cea care stipulează că „deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite