Ministrul Transporturilor susţine că viteza maximă pentru drumurile expres va fi de 120 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, marţi, că viteza maximă pentru drumurile expres va fi de 120 kilometri pe oră, acest lucru urmând să intre în vigoare după ce preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea în cauză.

Oficialul a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, cu ce viteză se va circula pe primul drum expres din România, Craiova – Piteşti, care va fi deschis în această săptămână.  

„A trecut legea prin Parlament, aşa cum ştiţi în urmă cu zece zile sau chiar săptămâna trecută, unde s-a acceptat şi s-a votat pragul de 120 de km la oră. Nu a ajuns din ce ştiu eu până astăzi să fie promulgată. Nu cred că e o problemă de a fi promulgată această lege, deci în mod normal se va circula cu 120 de kilometri la oră în perioada imediat următoare, după ce promulgă domnul preşedinte această lege”, a declarat ministrul, informează News.ro.

Acesta a precizat că i se pare normală o astfel de viteză pentru un drum expres.

„Nu vreau să pun presiune pe domnul preşedinte, nu vreau să fiu înţeles greşit, dar eu cred că e o viteză normală”, a precizat Sorin Grindeanu. 

Potrivit datelor transmise de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, la sfârşitul săptămânii trecute, primii kilometri de Drum Expres, construiţi în România, vor fi daţi în trafic joi, 21 aprilie.

„Am făcut astăzi (n.r. sâmbătă) ultima vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, înainte de recepţia şi darea în folosinţă a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona oraşului Balş. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Piteşti, respectiv Lot 1 km 17+700 - km 36+200 din Tronsonul 2. 

După deschiderea circulaţiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

- pe relaţia Craiova-Piteşti, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balş

- pe relaţia Piteşti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt. În scurt timp vom da în trafic şi Lotul 2 al Tronsonului 2.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite