Ministrul Mediului, afectat de scumpiri. S-a trezit cu o factură uriaşă la energie electrică, iar la pâine a observat alte preţuri

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost afectat de problemele cu care se confruntă majoritatea românilor în acestă perioadă. După ce a plătit luni de zile facturi de circa 100 de lei la electricitate, acesta s-a trezit cu una de aproape 2000 de lei.

„Am schimbat prea târziu contractul sau furnizorul de energie electrică, drept urmare, vreun an de zile am primit facturi mici, de 100 de lei, de 120 de lei, după care am primit una de 1.900 de lei. De la 120 de lei pe un fel de pauşal probabil. Ştiu, pentru că eu am plătit factura.

Deci, a fost o regularizare. Am plătit pauşal în fiecare lună 120 de lei. S-a mirat soţia mea că factura este prea mică până a venit factura de corecţie de 1.900 de lei", a spus Barna Tanczos, precizând că soţia sa între timp a schimbat contractual, transmite New.ro.

Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de Guvern la ce produse a văzut scumpiri în ultimul timp când s-a dus la piaţă sau în magazine, ministrul a răspuns: "De obicei eu duc plasa".

„De obicei cumpără soţia, nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez s-a triplat preţul masei lemnoase, s-a triplat preţul cherestelei, s-a dublat preţul la fierul beton pentru că toate investiţiile sunt mai scumpe. Şi în piaţă se vede: scumpiri la toate produsele. Şi la apă minerală şi la celelalte. Dacă mă întrebaţi de pâine, la pâine avem alte preţuri, că noi avem pâine cu cartofi acasă, şi acolo preţurile sunt altfel", a adăugat el.

Peste 10 mii de români s-au plâns în primele şase luni ale anului catre Autoritatea de Reglementare în Energie de felul în care sunt trataţi de marii furnizori de gaze şi curent.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite