Ministrul Finanţelor, după discuţia cu însărcinatul cu afaceri al SUA: Trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată

0
0
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi, cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz, subiecte de interes în relaţiile bilaterale, cu accent pe continuarea măsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect şi competitiv în România.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii MF, în cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă programele de reformă incluse în PNRR, precum şi proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă. 

„Am avut o discuţie foarte bună, aplicată şi constructivă cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotărârea României de a-şi respecta obligaţiile de partener strategic, aşa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic.

În acelaşi timp, am subliniat faptul că dezvoltarea economică, cu atenţie pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatic, reprezintă o preocupare majoră a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice a României", a concluzionat Adrian Câciu.

Discuţiile au evidenţiat interesul pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite care vor aduce valoare adăugată şi avantaje pentru ambele părţi.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite