Ministrul Economiei s-a plâns la UE de problemele pe care Wizz Air le are în România

0
Publicat:

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, și-a manifestat, luni, îngrijorarea cu privire la problemele pe care compania aeriană Wizz Air le are în România, multe dintre zborurile acesteia având întârzieri foarte mari sau fiind anulate în ultimul moment.

Wizz Air a avut peste 40% din zboruri întârziate sau anulate în iunie, Foto: Arhivă Adevărul
Wizz Air a avut peste 40% din zboruri întârziate sau anulate în iunie, Foto: Arhivă Adevărul

Oficialul se află la reuniunea informală a miniștrilor responsabili de competitivitate din Bilbao, Regatul Spaniei, organizată de Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, în perioada 24-25 iulie 2023.

Din delegația română mai fac parte specialiști din cadrul ministerului, dar și Răzvan Pîrcălăbescu, directorul de cabinet al ministrului, arată datele transmise de Ministerul Economiei.

În marja reuniunii, ministrul român a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul European pentru Justiție, cu atribuții privind protecția consumatorului, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte de interes pentru țara noastră.

Astfel, ministrul Ștefan-Radu Oprea și-a manifestat îngrijorarea cu privire la problemele pe care compania aeriană Wizz Air le are în România, în ultima vreme multe dintre zborurile acesteia având întârzieri foarte mari sau fiind anulate în ultimul moment, ceea ce a dus la nemulțumiri și plângeri din partea clienților.

Comisarul Didier Reynders și-a arătat sprijinul pentru remedierea acestei situații și a precizat că cetățenii români pot beneficia de suportul Uniunii Europene pentru rezolvarea problemelor și recuperarea beneficiilor, prin înregistrarea unei solicitări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.

Potrivit datelor ME, acest serviciu este un instrument util, gratuit, conceput pentru a veni în ajutorul consumatorilor atunci când:

- întâmpină probleme cu un produs sau un serviciu achiziționat dintr-un alt stat european,

- vor să știe ce drepturi au în timpul unor călătorii în alt stat European,

-vor să depună o plângere împotriva unei companii europene, în vederea soluționării problemei.

Totodată Didier Reynders, Comisarul European pentru Justiție a transmis că va realiza o vizită în tara noastră la finalul anului.

La rândul său, Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului a declarat că apreciază sprijinul oferit României în procesul de aderare în Schengen de către UE.

40% zboruri anulate sau întârziate

În luna iunie, mai bine de jumătate, mai exact 55%, dintre zborurile dinspre şi înspre aeroporturile locale au fost anulate sau întârziate, potrivit unei analize realizate de agenţia de turism Vola.ro. În topul companiilor care au avut cele mai mari întârzieri sau anulări se află Wizz Air, care a avut peste 40% din zboruri afectate în luna iunie.

Potrivit analizei, din totalul de mo­di­ficări ale orarului de zbor, 59% au fost întârzieri mai mici de 5 ore şi apro­ximativ 14% întârzieri de peste 5 ore.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite