Ministerul Energiei a demarat procedurile de selecţie a managerilor privaţi pentru Oil Terminal, Complexul Energetic Oltenia şi SAPE

0
0
Oil Terminal administrează terminalul petrolier din portul Constanţa
Oil Terminal administrează terminalul petrolier din portul Constanţa

Ministerul Energiei recrutează administratori pentru trei companii din subordine, respectiv Oil Terminal, Complexul Energetic Oltenia şi Societatea de Administrare a Participaţiilor din Energie (SAPE), instituţia semnând în acest sens un contract cu asocierea dintre Pricewaterhouse Coopers şi George Butunoiu Group.

Oil Terminal operează terminalul de petrol de la Constanţa, în vreme ce Complexul Energetic Oltenia este al doilea producător de electricitate din România, după Hidroelectrica. Compania deţine termocentralele Turceni, Rovinari, Craiova, Işalniţa şi Brăila şi extrage lignit din bazinul Olteniei. Compania are pierderi de doi ani şi se află în mijlocul unui proces de restructurare.

Societatea de Administrare a Participaţiilor din Energie s-a desprins din Electrica şi administrează participaţiile statului la filialele deja privatizate de distribuţie şi furnizare al energiei. De asemenea, compania este reprezentantul statului în procesele deschise la Tribunalul Internaţional de la Paris, unde autorităţile cer peste 1,3 miliarde de euro de la Enel, E.ON şi CEZ ca urmare a nerespectării contractelor de privatizare.

Adevărul“ a scris recent că Ministerul Energiei va demara procedurile de căutare a unor manageri profesionişti la mai multe societăţi din subordinea sa, pe lângă cele trei anunţate astăzi fiind pe listă şi Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Grup, Electrocentrale Constanţa, Uzina Termoelectrică Midia, Compania Naţională a Uraniului, dar şi Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) Mioveni. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite