Ministerul Agriculturii, mandatat să poarte negocieri pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Guvernul a aprobat, miercuri, un Memorandum prin care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este mandatat în demararea negocierilor pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş – SC TEREOS RO SA,.

Potrivit datelor transmise de MADR, mandatarea are loc în contextul deciziei Grupului Tereos, care deţine una dintre ultimele două fabrici de procesare a zahărului din sfeclă din România, de a închide fabrica situată în Luduş, judeţul Mureş, ce funcţionează de peste 60 de ani.

„În contextul geo-politic actual, menţinerea în activitate a fabricii de zahăr de la Luduş - SC TEREOS RO SA ar asigura susţinerea cultivatorilor de sfeclă de zahăr arondaţi, păstrarea locurilor de muncă pentru salariaţii fabricii, menţinerea unei concurenţe pe piaţa internă a zahărului, precum şi preîntâmpinarea unor dezechilibre în balanţa comercială.”, precizează reprezentanţiii Ministerului.

Sursa citată menţionează că, în urma anunţului de închidere a fabricii de zahăr SC Tereos RO SA, conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a iniţiat discuţii cu Federaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, cu Patronatul Zahărului şi cu reprezentanţii conducerii fabricii SC Tereos RO SA pe această temă. De asemenea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a adresat o scrisoare omologului său din Franţa, Julien Denormandie, cu privire la identificarea soluţiilor pentru menţinerea integrităţii fabricii de la Luduş în vederea continuării activităţii.

Până în anul 2021, zahărul obţinut din sfecla de zahăr cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern de 500.000 tone zahăr/an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite