Ministerul Agriculturii anunţă că doar în ultima săptămână au fost lansate 178 de rachete antigrindină

0
0
antigrindină

În intervalul 5-11 august 2022, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, a realizat 12 acţiuni de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a 29 de formaţiuni noroase cu grindină în formare.

Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş au fost lansate 178 rachete antigrindină(RAG), pentru a proteja cca 2 milioane ha de culturi agricole, precum şi comunităţile locale din zonele de intervenţie. În zonele protejate de infrastructura Sistemului nu a căzut grindină. 

De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost realizate, în total, 89 de intervenţii active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective (formaţiuni noroase cu grindină în formare), cu un consum total de 3301 de rachete antigrindină.

image
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite