Merkel anunţă că zilele maşinilor diesel sunt numărate în Germania

0
0

Germania va urma exemplul altor state din Europa în interzicerea maşinilor diesel, a declarat cancelarul Angela Merkel, care a admis pentru prima dată că zilele diesel-ului sunt numărate, în lumina scandalului emisiilor poluante, scrie Reuters.

Ea a refuzat însă să precizeze anul în care va avea loc o interzicere completă. „Nu vreau să dau un an exact”, a spus ea, precizând însă că planurile Marii Britanii şi ale Franţei de a renunţa la autovehiculele cu combustie internă până în 2040 „au fost abordarea corectă”.

Concesia lui Merkel, relatată într-un interviu acordat revistei Super Illu, a urmat presiunilor crescânde din timpul verii asupra producătorilor de autovehicule din Germania, care au ascuns de autorităţile de reglementare adevăratul nivel de emisii al vehiculelor diesel.

Soarta sectorului auto, cel mai mare exportator din Germania şi furnizor de aproximativ 800 000 de locuri de muncă, a devenit o problemă serioasă pentru alegerile din 24 septembrie, când Merkel va candida pentru un al patrulea mandat. Politicienii acuză directorii auto că nu reuşesc să găsească un răspuns adecvat la scandalul emisiilor.

Un acord a fost semnat între la summitul politicienilor şi producătorilor de automobile luna aceasta, pentru revizuirea software-ului motoarelor a 5,3 milioane de automobile diesel, în ideea de a reduce poluarea şi de a salva reputaţia industriei.

Miniştrii şi purtătorii de cuvânt ai guvernului german au refuzat să se angajeze să elimine treptat autovehiculele diesel. Acesta a fost în luna august, când Merkel se afla în vacanţă în Alpii italieni. Abordarea ei de atunci a atras critici din partea predecesorului, Gerhard Schroeder, care a spus că el s-ar fi întors vacanţă pentru a „lua taurul de coarne”.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite