Mercedes se pregătește să investească miliarde de dolari în fabricile de vehicule electrice

0
Publicat:

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani, a informat revista Automobilwoche, precizând că producătorul auto se pregătește să treacă la vehicule electrice și să reducă emisiile, relatează Reuters.

Mercedes pregateste investitii masive în vehicule electrice, Foto: Shutterstock
Mercedes pregateste investitii masive în vehicule electrice, Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe durata ciclului de viață al acestora până la sfârșitul acestui deceniu, comparativ cu 2020, și încearcă să ajungă la un acord asupra unui termen limită de 2035 pentru a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili.

Potrivit datelor Reuters, Mercedes a anunțat că va fi gata să treacă la vehicule electrice până la sfârșitul acestui deceniu, acolo unde condițiile de piață o vor permite.

Investim o sumă de trei cifre de milioane, per fabrică, pentru început”, a declarat directorul de producție Joerg Burzer, citat de revistă, adăugând că aceste investiții vor fi făcute la fabricile din Beijing, Rastatt în Germania și Kecskemet în Ungaria.

Sursa citată menționează că producătorul auto va începe lucrările la uzina Rastatt în următoarele luni și va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024. Numărul de modele produse acolo va fi redus la patru de la șapte, a spus Burzer.

În plus, Mercedes va investi o sumă de un miliard de dolari în modernizarea sistemelor de vopsire de la fabricile sale din Sindelfingen, Bremen și Rastatt din Germania.

Modernizarea urmărește reducerea consumului de energie și apă, precum și dependența sistemului de vopsire de gaz, spre deosebire de energia fără carbon.

De asemenea, Mercedes ia în considerare extinderea fabricii din SUA din Tuscaloosa, unde poate beneficia de subvenții guvernamentale în temeiul Legii de reducere a inflației de anul trecut, a spus Automobilwoche.

Burzer a mai declarat că Mercedes este pregătită să reacționeze la orice alte schimbări în mediul de reglementare.

Condițiile-cadru la nivel mondial se schimbă din nou și din nou, am putea fi nevoiți să reacționăm la asta”, a spus Burzer.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite