Mass-media contraatacă în lupta cu internetul: Walt Disney evaluează o posibilă ofertă de preluare a Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Walt Disney este cel mai mare conglomerat media din lume, acesta având în componenţă atât celebrele studiouri de animaţii şi de filme, cât şi posturile de televiziune ABC şi ESPN
Walt Disney este cel mai mare conglomerat media din lume, acesta având în componenţă atât celebrele studiouri de animaţii şi de filme, cât şi posturile de televiziune ABC şi ESPN

Walt Disney, cel mai mare conglomerat media din lume, lucrează cu un consultant pentru evaluarea unei posibile oferte de preluare a Twitter, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

După ce a primit expresii de interes pentru discutarea unui acord, Twitter a declanşat procesul de evaluare a unei posibile vânzări.

Salesforce.com analizează la rândul ei o ofertă şi colaborează cu Bank of America, potrivit unor alte surse. Salesforce vrea să utilizeze informaţiile schimbate de utilizatori pe Twitter pentru a „hrăni“ un sistem de inteligenţă artificială. Pe de altă parte, Salesforce este prea mică pentru a putea prelua Twitter, iar în cazul în care o astfel de tranzacţie ar avea loc ar putea fi folosit un schimb de acţiuni.

Reprezentanţii Twitter şi Disney au refuzat să comenteze.

În ultimele câteva luni au circulat zvonuri despre posibilitatea ca Twitter să fie vândută, iar săptămâna trecută au apărut informaţii despre interesul Salesforce, având în vedere declinul acţiunilor operatorului reţelei de socializare şi dificultăţile acestuia de atragere de noi utilizatori şi a veniturilor din publicitate.

Disney, proprietarul posturilor de televiziune ABC şi al ESPN, ar obţine prin preluarea Twitter o nouă reţea de divertisment, sport şi ştiri. Directorul general al Twitter este membru al board-ului Disney.

De asemenea, Google este interesată de preluarea Twitter, gigantul internetului eşuând de câteva ori în crearea unor reţele sociale. De altfel, Google a mai încercat să preia Twitter în anul 2010.

Problemele Twitter au apărut după ce reţeaua de microblogging a întâmpinat probleme în creşterea numărului de utilizatori, aceasta fiind depăşită de către rivalele Instagram – care e deţinută de către Facebook şi de către Snapchat, companie independentă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite