Maşinile de teren, preferatele americanilor - INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de maşini de teren susţin piaţa auto din SUA, în condiţiile în care livrările Tesla au crescut cu 80% în primele şapte luni din acest an datorită performanţelor Model X, în vreme ce producătorul britanic Jaguar, controlat de către grupul indian Tata Motors, a consemnat o creştere de 58% datorită F-Pace, primul său model de teren. De asemenea, cela mai vândute modele ale grupurilor General Motors şi Ford sunt SUV-urile şi camionetele.

Pe de altă parte, aceste ritmuri masive de creştere se aplică unor vânzări anterioare mici, Tesla consemnând vânzări totale de 19.800 de unităţi, în vreme ce Jaguar a vândut 14.389 de autoturisme.

Un ritm mare de creştere a vânzărilor a fost consemnat de Volvo (+29%), marcă suedeză deţinută de grupul chinez Geely, iar poziţia a patra este deţinută de un alt producător de SUV-uri, respectiv Land Rover, care a consemnat un plus al vânzărilor de 14,5%. Land Rover este controlat tot de către Tata Motors.

Producătorul de limuzine Rolls Royce, controlat de către nemţii de la BMW, a raportat la rândul său o creştere cu 5,2% a livrărilor, fiind urmat de către două grupuri japoneze, Honda (+5,1%) şi Mitsubishi (+4,2%).

Şi grupul american Ford a raportat creşterea vânzărilor cu 3,3%, însă baza de creştere este mult mai mare. De altfel, cele mai vândute modele ale sale sunt vehiculele de teren Explorer şi Escape şi camionetele F-series.

De asemenea, şi la grupul General Motors s-au remarcat vânzări mai mari pentru Chevrolet Silverado şi GMC Sierra, acestea fiind modele pickup truck asemănătoare camionetelor F-series, pe locul al treilea în vânzările grupului fiind SUV-ul Chevrolet Traverse, potrivit CNBC.

De remarcat sunt şi vânzările mai mari consemnate de către Audi (+3,6%) şi Porsche (+2,4%), ambele mărci germane crescându-şi livrările, în ciuda scandalului Volkswagen.

Pe de altă parte, Volkswagen a raportat un declin al vânzărilor de 13,6%, americanii fiind reticenţi în a mai cumpăra autoturismele producătorului din cauza problemei emisiilor. Singura marcă ce a consemnat un declin şi mai mare este Fiat, cu un minus de 18,2%. Grupul italo-american FiatChrysler este la rândul său în mijlocul unui scandal, fiind investigat de către Departamentul american al Justiţiei în privinţa modului în care raportează vânzările.

Tesla_Jaguar
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite