Mark Davis a fost numit în funcţia de Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Davis
Mark Davis

Mark Davis a fost numit în funcţia de Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria şi urmează să preia noul său rol la Bucureşti din 1 aprilie 2019, înlocuindu-l pe Matteo Patrone, care a devenit Director Executiv pentru Europa de Est şi Caucaz.

În noua sa funcţie de Director Regional pentru România şi Bulgaria, Mark Davis va conduce operaţiunile BERD în cele două ţări cu scopul de contribui iîn continuare la accelerarea creşterii economice prin investiţii, consultanţă în afaceri şi susţinerea reformelor.

Davis a declarat: „Sunt onorat să preiau această noua sarcină. România şi Bulgaria sunt state in ascensiune economica în Europa de sud-est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menţine ritmul investiţiilor în cele două ţări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivităţii acestor economii şi integrarea lor pe plan regional şi internaţional. Dorim să construim economii care să acţioneze în beneficiul oamenilor”.

La sfârşitul anului 2018, BERD investise peste 8,3 miliarde de euro în România şi aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria. Anul trecut, Banca a investit peste 400 milioane de euro în România şi peste 185 milioane de euro în Bulgaria.

Anterior numirii sale, Mark Davis a fost Consilier al Vice-Preşedintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux. El s-a alăturat BERD în 2013, ca director pentru operaţiunile băncii în Armenia. Pe parcursul mandatului său la Erevan, investiţiile băncii în Armenia au crescut considerabil, contribuind la crearea Fondului Armean de Capital Privat şi la dezvoltarea pieţei de capital locale.

Înainte de a se alătura BERD, Mark Davis a fost Director Executiv la Goldman Sachs in Moscova (2010-2012) şi Director Executiv la Morgan Stanley la Londra (2007-2010). Şi-a început cariera la Banca Mondială, în Washington, unde a activat în calitate de Economist Senior, responsabil pentru Moldova, Ucraina şi Kazahstan între 1996-2006. Mark Davis are un doctorat în ştiinţe economice de la Universitatea Tulane.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite