Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene: Programul Operaţional Infrastructură Mare ar putea fi aprobat la Bruxelles în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul Operaţional Infrastructură Mare include, în principal, autostrăzile incluse în Master Planul de Transport
Programul Operaţional Infrastructură Mare include, în principal, autostrăzile incluse în Master Planul de Transport

Programul Operaţional Infrastructură Mare ar putea fi aprobat, la Bruxelles, în luna iunie a acestui an, dacă autorităţile întreprind toate demersurile necesare, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, citat de Agerpres.ro.

Marius Nica a avut, luni, o întrevedere cu Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională, ca urmare a vizitei efectuate săptămâna trecută la Bruxelles.

Principalele teme abordate de către cei doi oficiali au vizat stadiul Programului Operaţional Infrastructură Mare dar şi lista proiectelor din perioada de programare 2007- 2013 care trebuie fazate pe următorul cadru financiar.

„În urma discuţiei de astăzi am stabilit ca autorităţile române să întreprindă toate demersurile necesare pentru ca Programul Operaţional Infrastructură Mare să fie aprobat la Bruxelles în luna iunie. În cadrul aceleiaşi luni, dorim să transmitem Comisiei şi lista proiectelor aferente perioadei 2007 — 2013 pe care dorim să le fazăm“, a explicat Nica, potrivit sursei citate.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre grupul de lucru înfiinţat la Bruxelles pentru a veni în sprijinul statelor cu un nivel redus de absorbţie.

Ministrul român şi-a exprimat aprecierea pentru grupul de lucru iniţiat de către comisarul european, Corina Creţu, a cărui activitate vine în sprijinul a opt state membre ale Uniunii Europene cu o rată de absorbţie mai mică de 60%. Cei doi au subliniat că efortul comun al ambelor părţi este unul de o importanţă deosebită şi îşi propune indentificarea unor căi eficiente pentru mărirea ratei de absorbţie pe actualul cadru financiar.

„Aşa cum am afirmat şi la Bruxelles, munca depusă în toată această perioadă pentru creşterea nivelului absorbţiei pe actualul cadru financiar va avea rezultate pozitive şi se vor putea observa în a doua parte a acestui an. Sunt încrezător, totodată, că România va demonstra mai multă eficienţă în perioada de programare 2014-2020, ţara noastră acumulând experienţa lecţiilor din perioada 2007 — 2013“, a adăugat Marius Nica.

România a înregistrat o absorbţie curentă a fondurilor europene, pe cadrul financiar 2007 — 2013, de 54,22% la finalul lunii aprilie, fiind mai mare cu 1,1 puncte procentuale faţă de nivelul de la finalul lunii martie, se arată în datele publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite