Mario Draghi este încrezător privind economia zonei euro în al treilea semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele BCE, Mario Draghi. FOTO: Reuters
Preşedintele BCE, Mario Draghi. FOTO: Reuters

Economia zonei euro ar trebui să aibă o redresare lentă în al treilea trimestru al acestui an, în ciuda scăderii producţiei industriale înregistrată în iulie, potrivit declaraţiei de luni a preşedintelui Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Măsurile de încredere şi anchetele privind producţia confirmă ipoteza unei recuperări lente a activităţii economice în zona euro în perioada celui de-al treilea trimestru în curs, în ciuda cifrelor slabe ale producţiei din iulie”, a afirmat acesta în faţa Comisiei de afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, citat de AFP.

Producţia industrială din zona euro a scăzut cu 1,5% în iulie. „Activitatea economică ar trebui să beneficieze de ameliorarea progresivă a cererii interne, susţinută de o politică monetară  a Băncii Centrale Europene şi întărirea cererii externe pentru exporturile din zona euro”, a adăugat liderul organismului economic.

Din acest motiv, şomajul în zona euro rămâne destul de ridicat, iar diminuarea trebuie să fie clar stabilită”, a continuat preşedintele BCE.

Referitor la cazul Greciei, Mario Dragi  susţinut este prea devreme pentru a fi discutat un eventual al treilea plan de ajutor deoarece „planul precedent este în curs până la sfârşitul anului 2014”.  Şeful BCE a subliniat şi faptul că decizia ar depinde şi de capacitatea Greciei a reveni pe pieţele, ceea ce este „dificil de prevăzut”. 

Mario Draghi prezentase o parte din aceste idei şi în urmă cu o săptămână la un eveniment privind promovarea industriei germane de la Berlin. Cu prilejul acelui eveniment, preşedintele BCE subliniase că economia zonei euro a rămas fragilă, rata şomajului a rămas „în continuare prea mare” şi a reamintit că banca centrală va menţine ratele la un nivel scăzut.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite