Mariana Gheorghe pleacă de la Petrom la 30 aprilie, după 12 ani în companie. Christina Verchere, noul CEO, îşi începe mandatul la 1 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christina
Verchere
Christina Verchere

Mariana Gheorghe va pleca de la şefia OMV Petrom în data de 30 aprilie, după un mandat de 12 ani. Locul ei va fi luat de Christina Verchere, care va prelua la 1 mai funcţia de preşedinte al directoratului şi director general executiv al OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei.

OMV Petrom a anunţat în luna ianuarie că Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea companiei după aproape 12 ani, fiind unul din cei mai longevivi CEO din România.

Verchere a fost preşedinte al British Petroleum pentru Asia-Pacific, dar a condus şi BP Canada Energy. A locuit în Hong Kong, Tokyo, SUA şi Regatul Unit.

De asemenea, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 26 aprilie vor fi numiţi doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom. Unul dintre aceştia va fi numit pe durata rămasă din mandatul acordat lui Mihai Busuioc, ca urmare a renunţării acestuia la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere. Un alt nou membru al Consiliului de Supraveghere va fi numit pe durata rămasă din mandatul acordat lui Johann Pleininger, ca urmare a renunţării acestuia la mandat.

Compania are acum o capitalizare de 17,5 miliarde lei.

OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creştere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei..

Numărul de angajaţi al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârşitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariaţi.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri