Loteria bonurilor fiscale. Păstraţi bonurile primite între 2 februarie şi 28 martie! Unul dintre ele ar putea fi câştigător la Loteria de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loteria bonurilor fiscale. Ministrul Finanţelor a stabilit, printr-un Ordin, că bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie pot participa la extragerea ocazională a Loteriei din 13 aprilie.

Extragerea ocazională de la Loteria Bonurilor Fiscale din data de 13 aprilie va selecta bonuri emise începând de luni, 2 februarie, şi până în ultima sâmbătă a lunii viitoare, respectiv 28 martie, a comunicat ieri, pentru „Adevărul“, Ministerul Finanţelor.

„Conform prevederilor Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr.106/02.02.2015, la extragerea care va fi organizată în data de 13 aprilie 2015 participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între data de 2 februarie şi data de 28  martie 2015 care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale“, a transmis ministerul, la solicitarea redacţiei noastre.

Loteria bonurilor fiscale: cum se va decide ziua „câştigătoare“

Mecanismul de extragere prevăzut în normativul privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale (Ordonanţa 10/2015) prevede selectarea a două valori: ziua în care s-a emis bonul şi o cifră reprezentând suma cheltuită la cumpărături de către client, sumă cuprinsă între 1 şi 999 (lei).

Dar dacă este selectată ziua 5, cum vom şti dacă este vorba despre 5 februarie sau despre 5 martie?

Răspunsul vine tot de la Ministerul Finanţelor: „Pe bilele care se vor introduce în urna de extragere va fi inscripţionată data calendaristică (de exemplu 5 februarie sau 5 martie), astfel nu pot fi câştigătoare bonuri din luni diferite“.

Pe scurt, dacă la extragerea ocazionată de Sărbătorile de Paşte vor ieşi câştigătoare ziua 5 martie şi cifra 320, atunci deţinătorii de bonuri emise la 5 martie şi care au trecută suma de 320 până la 320,99 lei vor fi câştigători.

Ei vor împărţi un premiu de un milion de lei pus la bătaie de Ministerul Finanţelor, în sensul că dacă există un singur câştigător el va primi toată suma, dacă sunt doi vor primi câte 500.000 de lei fiecare şi aşa mai departe.

Reamintim că, pentru revendicarea premiului – în cazul în care aveţi bonul câştigător – este necesar să-l depuneţi la o administraţie financiară, oriunde ar fi situată aceasta.

Spre exemplu, dacă aveţi domiciliul la Constanţa, dar bonul câştigător a fost emis la Oradea, acel bon poate fi depus la orice unitate ANAF din ţară, indiferent în ce localitate vă aflaţi.

Depunerea bonului se face în cel mult 30 de zile de la data extragerii, adică până cel târziu la 12 mai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite