Logan, Duster şi Sandero, în top 25 cele mai bine vândute maşini în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna trecută, Logan, Duster şi Sandero s-au aflat în top 25 cele mai bine vândute modele de maşini din Rusia. Totodată, vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut cu 29,1% pe această piaţă.

Problemele cu care se confruntă economia Rusiei şi deprecierea rublei au fost factorii care au determinat scăderea vânzărilor la 81.849 de unităţi, scrie Agerpres.

Lada Granta, fabricată de producătorul rus de autovehicule, a ocupat primul loc în topul celor mai bine vândute maşini din Rusia în luna ianuarie, cu 7.377 de unităţi. Pe locul al doilea s-a situat Solaris, de la Hyundai, cu 5.626 de unităţi, urmată de Rio, de la Kia, pe locul al treilea, cu 3.553 de unităţi, conform unui raport recent publicat de Association of European Businesses (AEB), citat de Reuters.

De asemenea, pe locul şapte se află Duster, cu 2.379 de vehicule, locul 12 este ocupat de Logan, cu 1.481 de unităţi, în timp ce locul 20 a aparţinut lui Sandero, cu 1.043 de vehicule.

Modelele Duster, Logan şi Sandero sunt fabricate de producătorul francez Renault.

În 2015, Rusia a înregistrat vânzări de 1,6 milioane de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, faţă de 2,49 de milioane în 2014. Acesta este cel mai semnificativ declin din 2009, când a avut loc ultima recesiune în Rusia.

Joerg Schreiber, preşedintele Association of European Businesses, a anunţat că cererea va scădea probabil cu încă 4,7% la 1,53 de milioane de unităţi în 2016.

Deprecierea rublei ''creează o situaţie dificilă pentru producătorii auto, determinând majorarea preţurilor. Totuşi, 2016 va fi un an mai puţin turbulent pentru piaţa auto, iar ritmul declinului se va atenua'', a dat asigurări Schreiber.

Problemele economice cu care se se confruntă Rusia pun într-o situaţie dificilă alianţa dintre Renault şi Nissan, care controlează cel mai mare producător auto rus, AvtoVAZ. Pentru anul acesta, cei trei parteneri au ca obiectiv atingerea unei cote de piaţă de 40%.

Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite