Litoral 2016: Inspectorii Antifraudă au sancţionat peste 2.000 de firme de la malul mării cu 10 milioane de lei

0
0

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat 2.080 de firme de pe litoral în perioada 1 iulie – 26 august şi au aplicat sancţiuni totale de 10,4 milioane de lei (2,3 milioane de euro), potrivit unui comunicat al DGAF.

Inspectorii au aplicat 2.444 de sancţiuni contravenţionale, din care 2.001 amenzi şi 443 de avertismente, valoarea acestora fiind de 9,66 milioane de lei.

În plus, inspectorii au confiscat sume de bani şi bunuri în valoare totală de 696.337 de lei.

Totodată, inspectorii Antifraudă au suspendat activitatea a 23 de firme, dintre care 12 pentru neutilizarea casei de marcat şi pentru că nu aveau aparat de marcat.

În plus, trei firme au fost sancţionate pentru că vindeau produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau erau marcate necorespunzător.

Şi ANPC are o „recoltă“ bogată

Alte sancţiuni au fost date pe litoral de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Aceştia au aplicat 306 amenzi în valoare totală de 1,06 milioane de lei doar în luna iulie firmelor de pe litoral care nu au respectat legea, a declarat recent preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică, într-un interviu acordat News.ro.

Evaziunea din sezonul de vară de pe litoral este un fenomen larg răspândit şi cunoscut de către jucătorii din piaţă.

Recent, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat pentru News.ro că numărul total de locuri de cazare de pe litoralul românesc este în jur de 140.000, din care 21,4%, adică 30.000, sunt neclasificate, deci ilegale, în principal din cauza impozitelor prea mari.

Multe dintre pensiuni sunt declarate case particulare pentru evitarea plăţii taxelor, a mai spus liderul ANAT.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite