Inspectorii Antifraudă au dat amenzi de aproape 600.000 de lei în complexurile comerciale Europa şi Big Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele care îşi desfăşoară activitatea în complexurile comerciale bucureştene Europa şi Big Berceni au fost controlate, zilele trecute, de o sută de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, care au aplicat amenzi în valoare de aproape 600.000 de lei.

În zona comercială Europa, s-au dat amenzi de 474.500 de lei. De asemenea, s-au confiscat bani şi bunuri în valoare totală de peste 670.000 de lei (bunuri a căror contravaloare este estimată la 652.615 de lei şi 12.672 de lei, bani cash), iar operatorii economici au abandonat marfă de 10.000 de lei.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în urma controalelor au fost sigilate trei puncte de lucru şi a fost suspendată activitatea economică a trei firme, care nu aveau aparat de marcat electronic fiscal.

Într-o altă acţiune, 50 de inspectori antifraudă au verificat modul în care îşi desfăşoară activitatea agenţii economici din complexul comercial Big Berceni. Neregulile descoperite au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 105.300 de lei şi cinci avertismente.

Acţiunile au avut loc între 28 şi 30 iulie, în contextul intensificării acţiunilor de control operativ, pe fondul creşterii cererii şi a consumului de bunuri şi servicii pe timpul verii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite