Jeff Bezos nu mai este cea mai bogată persoană de pe planetă. Cine i-a luat locul şi cu cât a scăzut averea fondatorului Amazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Alex Wong/Getty Images
FOTO: Alex Wong/Getty Images

Bernard Arnault, preşedinte şi CEO al companiei franceze de lux LVMH Mot Hennessy - Louis Vuitton, a devenit cea mai bogată persoană din lume, după ce averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 13,9 miliarde de dolari într-o zi.

Potrivit Wionews şi Forbes, nu este prima dată când Arnault conduce lista celor mai bogaţi oameni din lume. În decembrie 2019, ianuarie 2020, mai 2021 şi iulie 2021, preşedintele Louis Vuitton a ajuns la numărul unu.

Totuşi, Jeff Bezos a petrecut ultimele 50 de zile ca fiind cea mai bogată persoană din lume, în ciuda scurtei sale excursii interstelare din 20 iulie.

Givenchy, Guerlain, Marc Jacobs, Sephora, Tiffany & Co., Emilio Pucci, Fendi, Loro Piana, Nicholas Kirkwood, Thomas Pink, RM Williams, EDUN, Moynat şi Donna Karen fac parte din imperiul LVMH al lui Bernard Arnault, care include şi TAG Heuer, De Beers şi Bulgari.

Arnault deţine o participaţie de 96,5% la Christian Dior, care controlează 41% din LVMH.

Potrivit Bloomberg, el a cheltuit în ultimele luni 538 de milioane de dolari cumpărând acţiuni ale celei mai mari companii din lume de bunuri de lux. Acţiunile au fost achiziţionate de CEO prin firme pe care el şi familia sa le deţin.

În Asia şi Statele Unite, marca premium a înregistrat cifre de vânzări pre-pandemice. Mai mult, pe măsură ce economia Chinei îşi revine după efectele epidemiei COVID-19, vânzările LVMH cresc.

Pe de altă parte, când preţul acţiunilor Amazon a scăzut cu 7% săptămâna trecută, după ce firma a raportat o creştere în al doilea trimestru care a scăzut sub aşteptări, valoarea netă a lui Jeff Bezos a scăzut cu 13,9 miliarde de dolari într-o singură zi.

Lista Forbes cu cei mai bogaţi oameni din lume este următoarea:

- Bernard Arnault: 195,4 miliarde de dolari

- Jeff Bezos: 192,4 miliarde de dolari

- Elon Musk: 179,4 miliarde de dolari

- Bill Gates: 131,6 miliarde de dolari

- Mark Zuckerberg: 128,2 miliarde de dolari

- Larry Page: 115,2 miliarde de dolari

- Larry Ellison: 112,6 miliarde de dolari

- Sergey Brin: 111,5 miliarde de dolari

- Warren Buffett: 101,0 miliarde de dolari

- Francoise Bettencourt Meyers: 92,0 miliarde de dolari 

În total, există 2.755 de miliardari în întreaga lume, dintre care 86% sunt mai bogaţi decât erau acum un an, pentru o creştere combinată a averii de 5 trilioane de dolari în 2020.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite