Isărescu ironizează modul în care Guvernul a „dres“ Ordonanţa 114: O haină croită greşit, cu greu o faci să o arate bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Mugur Isărescu se arată uşurat de faptul că taxa bancară a fost ruptă de ROBOR, dar spune că există spaţiu de îmbunătăţiri. El a avut şi câteva replici mai acide la adresa Ordonanţei 114, dar şi unele ironice la modificările aduse acesteia.

„Obiectivul a fost realizat. E o formă îmbunătăţită…. Dar dacă o haină e croită greşit, cu greu poţi s-o faci să cadă bine. Am făcut o metaforă ca să nu vă spun mai multe”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu, marţi, despre Ordonanţa 114,

El a explicat faptul că nu a „răbufnit” degeaba în ianuarie şi în februarie, când guvernatorul a avut reacţii foarte dure şi acide la adresa măsurilor din Ordonanţa 114. „Bineînţeles că n-am răbufnit aiurea în ianuarie şi în februarie. Maniera în care s-a prezentat urgent, care era urgenţa? Nu s-a discutat cu industria… asemenea măsuri nu se iau când toată lumea avea deja bugetele făcute”, a adăugat Isărescu.

El a comentat şi faptul că taxa bancară a fost redusă şi decuplată de ROBOR: „Am scăpat de o pacoste!”. Mugur Isărescu a spus însă că încă se mai pot face îmbunătăţiri.  

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite