Ioana-Alina Drăgan, şefa unei direcţii din Ministerul Energiei, i-a luat locul lui Victor Grigorescu în conducerea Electrica

0
0
Electrica furnizează electricitate pentru 3,6 milioane de clienţi şi este distribuie energie în Transilvania şi nordul Munteniei
Electrica furnizează electricitate pentru 3,6 milioane de clienţi şi este distribuie energie în Transilvania şi nordul Munteniei

Consiliul de Administraţie al Electrica a numit-o pe Ioana-Alina Drăgan, şef de direcţie în cadrul Ministerului Energiei, ca membru provizoriu pe locul rămas vacant după demisia din consiliu a lui Victor Grigorescu, noul ministru al Energiei.

„Consiliul de Administraţie a numit-o pe Drăgan Ioana-Alina în calitatea de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie, respectiv până la data de 14 decembrie 2015“, se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti, citat de Mediafax.

Drăgan, de profesie economist cu specializare în finanţe şi pieţe de capital, este şef serviciu al Direcţiei de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie.

Grigorescu a demisionat din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Electrica, după ce Guvernul Cioloş, în care deţine portofoliul de ministru al Energiei, a primit votul de încredere din partea Parlamentului, a anunţat, miercuri, compania.

Acţionarii Electrica au aprobat, în urmă cu o săptămână, propunerea Ministerului Energiei de schimbare a actului constitutiv al companiei pentru trecerea de la un Consiliu de Administraţie cu cinci membri la unul cu şapte membri. Decizia presupune demiterea actualului Consiliu şi numirea de noi membri.

Totodată, acţionarii au fost convocaţi pe 14 decembrie pentru a alege un nou Consiliu de Administraţie.

Membrii demişi ai CA urmează să fie automat propuşi drept candidaţi pentru următorul CA, conform reglementărilor, ceea ce ar fi creat o situaţie de incompatibilitate pentru Grigorescu. Ministerul Energiei este cel mai mare acţionar al Electrica, cu o deţinere de 48,78% din titluri.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite