Investitorii de pe pieţele mondiale prevăd că cel puţin o ţară va abandona moneda unică. Care ţară va părăsi prima zona euro?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat în rândul investitorilor pe pieţele financiare mondiale arată că majoritatea acestora prevăd cel puţin o naţiune va abandona moneda unică.

Investitorii consideră că o integrare fiscală mai puternică, sau o uniune monetară mai restrânsă, sunt singurele soluţii pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane.

În timp ce lumea aşteaptă, cu sufletul la gură, ca liderii europeni să prezinte cea de-a cincea „soluţie completă" pentru criza datoriilor suverane, majoritatea investitorilor privesc dincolo de ziua de vineri, 9 decembrie şi chiar dincolo de existenţa uniunii monetare.

Mai mult de jumătate dintre investitorii intervievaţi de Bloomberg consideră că una sau mai multe ţări vor părăsi uniunea monetară în 2012. Peste 80% consideră că acest lucru se va întâmpa, oricum, până în 2016.

Click aici pentru a afla care este planul lui Sarkozy si Merkel de a salva zona euro și spune și tu care crezi că e prima țară care va renunța la euro?

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite