Întârzierea subvenţiilor îi scoate în stradă pe fermieri: câteva mii de crescători de vaci se pregătesc să ocupe Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii unor federaţii patronale şi profesionale din agricultură iniţiază, în aceste zile, procedurile de organizare a unui amplu protest în Piaţa Victoriei din Capitală, principala nemulţumire a protestatarilor fiind întârzierea subvenţiilor care trebuiau plătite încă din noiembrie.

Acum, liderii din sector rezolvă probleme tehnice ce ţin de aprobări şi organizare, a declarat Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, citat de agrointel.ro.

Vor să vină 8.000 de protestatari

„Mâine sau poimâine cel târziu urmează să depunem cererea pentru autorizarea protestului, iar, în funcţie de răspuns, protestul va avea loc vineri sau lunea viitoare.
Am contactat şi alte asociaţii şi momentan aşteptăm răspuns de la Federaţia Naţională Pro Agro, care e în sedinţă pe acest subiect.
Din ce am discutat, vor să vină la protest circa 8.000 de persoane. Dacă ni se alătură şi alţii, vom vedea care este cifra finală“, a explicat Claudiu Frânc.

Lista revendicărilor

Liderul FCBR urmează să trimită, marţi, şi lista cu revendicări iar printre nemulţumiri se numără neplata subvenţiilor, eliminarea asociaţiilor de la plata pentru păşuni şi ajutorul de la UE privind sectorul laptelui.

„În ceea ce priveşte acel ajutor de la UE vor să ia banii de la crescătorii de vaci şi să îi dea la cei de porci. Pentru că au introdus un articol care spune clar că banii nefolosiţi de un sector merge la celălalt. Pe noi ne-au plafonat la 200 de tone de lapte, iar la porc este la liber şi un singur crescător beneficiază de 70% din bani“, a mai spus Claudiu Frânc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite