Întâlnirea Isărescu-Teodorovici s-a încheiat. Ce au decis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO gov.ro
Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Întâlnirea dintre guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, pe tema ordonanţei lăcomiei, s-a încheiat.

BNR a prezentat, în timpul discuţiilor, studiul de impact privind taxa pe active financiare asupra instituţiilor de credit, a activităţii de creditare şi a creşterii economice.

Potrivit HotNews, în timpul discuţiilor s-a pus problema renunţării la indexarea taxei de ROBOR, Finanţele obţinând două săptămâni de gândire.

Membrii Consiliului au decis să fie creat un grup de lucru al Comitetului Tehnic al CNSM, format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai Băncii Naţionale a României. Concluziile grupului de lucru vor fi discutate în următoarea şedinţă a CNSM, programată în data de 18 februarie 2019.

Consilierul premierului Darius Vâlcov susţine că Guvernul va discuta cu Banca Naţională a României pentru ca aceasta să schimbe modul de calcul al ROBOR sau chiar să elimine acest indicator.

Aceasta este „calea uşoară” ca banca centrală să facă „inofensivă” controversata taxă bancară, a declarat Vâlcov, într-un interviu telefonic pentru Bloomberg. „Sper să obţinem o schimbare radicală a modului în care ROBOR este calculat sau chiar să îi vedem decesul”, a declarat el. El a precizat că o decizie va fi luată alături de Banca Centrală, care poate modifica regulile interne pentru dobânzile de pe piaţa interbancară fără să aibă nevoie de aprobare parlamentară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite