Instanţa a respins ultimele contestaţii ale „băieţilor deştepţi” de la Alpiq, Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorul de stat poate ieşi din insolvenţă în data de 26 iunie, potrivit administratorului judiciar Euro Insol, la un an de la intrarea în procedură
Producătorul de stat poate ieşi din insolvenţă în data de 26 iunie, potrivit administratorului judiciar Euro Insol, la un an de la intrarea în procedură

Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă până la finalul lunii, în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a respins miercuri ultima contestaţie formulată de foştii parteneri ai companiei, respectiv a firmei Alpiq RomIndustries, a anunţat Euro Insol, administratorul judiciar al producătorului de electricitate.

"Tribunalul Bucureşti a respins ieri şi contestaţia utimului trader de energie Alpiq RomIndustries. Contestaţia a fost formulată împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol de neînscriere în tabelul creanţelor a sumei de 527 milioane lei solicitată de Alpiq RomIndustries cu titlu de daune pentru denunţarea de către administratorul judiciar a contractului de vânzare-cumpărare energie electrică nr. 39 din 29.11.2004 încheiat cu Hidroelectrica. Pe 10 Aprilie 2013 Tribunalul Bucureşti a respins şi contestaţia Alpiq RomEnergie prin care solicită daune de 719 milioane lei", se arată într-un comunicat al administratorului judiciar.

Pagubă de 850 milioane de lei, din cauza Alpiq-urilor

Contractele bilaterale cu „băieţii deştepţi” au prejudiciat compania de stat cu 1,1 miliarde de euro, potrivit raportului administratorului judiciar. Înţelegerea cu Alpiq RomIndustries a produs o pagubă de 422 milioane de lei, în vreme ce contractul cu Alpiq RomEnergie cu alte 427 milioane.

Tot miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins şi contestaţia formulată de Alpiq RomIndustries împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol de denunţare a contractului de vânzare-cumpărare energie electrica din 29.11.2004 încheiat cu Hidroelectrica.

Ultimul hop

Astfel, toate cele 75 de contestaţii au fost soluţionate, ceea ce permite administratorului judiciar Euro Insol înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a tabelului definitiv al creanţelor împotriva debitoarei Hidroelectrica şi ulterior a planului de reorganizare.

"Rămâne fezabil termenul de 26 iunie 2013 privind ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă", se menţionează în comunicat.

Valoarea creanţelor revendicate de cei 381 creditori însumează 5,4 miliarde de lei, din care 3,5 miliarde de lei au fost recunoscute de către administratorul judiciar. Suma de 1,1 miliarde lei a fost respinsă, iar 800 milioane de lei au fost admise sub condiţia prezentării unor documente justificative suplimentare. Un număr de 75 de creditori cărora li s-au respins creanţele au formulat contestaţii la tabelul preliminar întocmit de administratorul judiciar. Valoarea creanţelor care fac obiectul acestor contestaţii este de 1,9 miliarde lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite