India va scoate la licitație un zăcământ de litiu din Kashmir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzarea zăcământului va servi drept început pentru dezvoltarea rapidă a acestui dommeniu în India, în vederea obținerii de materii prime pentru producția de baterii pentru vehicule electrice.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Autoritățile indiene plănuiesc să scoată la licitație un zăcământ de litiu pe teritoriul Uniunii Jammu și Kashmir în săptămânile următoare, relatează Ziarul Times of India, citând surse.

Vânzarea zăcământului va servi drept început pentru dezvoltarea rapidă a acestui dommeniu în India, în vederea obținerii de materii prime pentru producția de baterii pentru vehicule electrice. Companiile miniere străine sunt interesate de viitoarea licitație, au menționat surse.

În februarie 2023, Geological Survey of India a descoperit primul zăcământ de litiu al țării în districtul Reasi din teritoriul Uniunii de nord Jammu și Kashmir. Volumul estimat de metal al zăcământului este de 5,9 milioane de tone.

În luna mai, un al doilea mare zăcământ de litiu a fost descoperit în districtul Deghan din statul vestic Rajasthan, cu rezerve de metal de acolo depășind volumele zăcământului din Jammu și Kashmir. Al doilea zăcământ de litiu poate satisface 80% din cererea țării pentru acest metal și poate reduce dependența Indiei de achizițiile scumpedin China, care menține un monopol global asupra aprovizionărilor sale.

Cererea pentru baterii litiu-ion în India este estimată să ajungă la o capacitate de 200 GWh per total, până în 2030. Este de așteptat ca propria sa producție de baterii să permită Indiei să crească semnificativ producția de vehicule electrice, să le facă mai accesibile în țară și să asigure exportul de mașini electrice în străinătate.

Guvernul indian intenționează să aloce 257 de miliarde de rupii (aproximativ 3,5 miliarde de dolari) în următorii ani pentru a crește producția de vehicule electrice și pe hidrogen în țară, pentru a accelera tranziția către vehicule ecologice. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite