Încă un deces suspect în Rusia: vicepreședintele Lukoil a fost găsit mort. Ce spune compania

0
Publicat:

Încă un deces suspect a fost descoperit în Rusia: Vitaly Robertus, vicepreședintele Lukoil, a fost găsit mort.

Sigla Lukoil șik denumirea scrisă în rusește dedesubt
Vicepreședintele Lukoil a ffost găsit mort

Vicepreşedintele companiei petroliere ruse LUKOIL, Vitali Robertus, a murit subit la vârsta de 54 de ani, a anunţat miercuri compania, fără a oferi detalii despre circumstanţele în care a intervenit decesul său, relatează  pravda.com.ua. Robertus este cel puţin al patrulea manager al companiei care moare în condiţii suspecte  în mai puţin de doi ani.

„Cu profund regret vă informăm că vicepreședintele Companiei, Robertus Vitaly Vladimirovici, a murit subit, la vârsta de 54 de ani.

Biografia de lucru a lui Vitaly Vladimirovich este asociată exclusiv cu PJSC LUKOIL. Imediat după absolvirea institutului, a început să lucreze la Companie ca economist, trecând ulterior prin toate etapele de dezvoltare profesională. Peste 30 de ani de muncă la LUKOIL, și-a câștigat respectul colegilor săi nu numai din Companie, ci și din industrie în ansamblu. A fost distins cu premii de stat și departamentale pentru succesul său în dezvoltarea complexului casnic de combustibil și energie.

În memoria noastră, el va rămâne un lider talentat, o persoană versatilă și un tovarăș simpatic.

Echipa LUKOIL exprimă profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Vitaly Vladimirovich Robertus”, a informat Lukoil.

Despre acest deces, consilierul ministrului ucrainen de interne Anton Gerashchenko, a scris pe X (Twitter) că Robertus ar fi fost găsit spânzurat în birou. "Potrivit canalului rus Telegram VCHK-OGPU, vicepreședintele Lukoil, Vitaly Robertus, s-a sinucis la locul său de muncă - a fost găsit spânzurat în biroul său”, a scris Gerashchenko.

O sursă a spus că după-amiaza, președintele senior al Lukoil, Oleg Pașaev, s-a arătat îngrijorat că Robertus nu răspundea la apeluri telefonice, deși se afla în biroul său. Sursa a afirmat că Paşaev a intrat în birou și a găsit cadavrul lui Vitaly Robertus în baie, spânzurat.

Când au sosit oamenii legii, angajații le-au spus că atmosfera de la Lukoil a fost foarte tensionată în ultima perioadă și că vicepreședintele era foarte nervos.

Alte surse au afirmat că Robertus nu era în relații bune cu vicepreședintele senior Lukoil, Oleg Pașaev.

A patra moarte suspectă la Lukoil

Moartea lui Robertus a fost a patra dintre managerii de top ai Lukoil din ultimii doi ani.

Vladimir Nekrasov, președintele Consiliului de Administrație al Lukoil, a murit în octombrie 2023 din cauza insuficienței cardiace acute.

Nekrasov a condus Lukoil după ce Ravil Maganov, fostul președinte, a murit după ce a căzut de pe o fereastră a Spitalului Clinic Central din Moscova în august 2022.

Alexander Subbotin, fostul manager de top al companiei, a murit în mai 2022; cadavrul său a fost găsit într-o casă privată. O investigație a concluzionat că Subotin a murit și de insuficiență cardiacă acută.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite