Încă o investiţie străină pe tronsonul viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti: Kärcher va deschide o fabrică de aspiratoare la Curtea de Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă celebra mănăstire, Curtea de Argeş mai este cunoscută şi pentru numeroasele investiţii străine atrase
Pe lângă celebra mănăstire, Curtea de Argeş mai este cunoscută şi pentru numeroasele investiţii străine atrase

Anul acesta, producătorul de echipamente pentru curăţenie Kärcher va începe construcţia unei fabrici la Curtea de Argeş,  extinzându-şi astfel capacitatea de producţie în Europa, se arată într-un comunicat al companiei germane. Pe lângă Dacia Piteşti şi Dr. Oetker Curtea de Argeş, Kärcher va deveni, astfel, o nouă investiţie străină de pe tronsonul viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti.

Producătorul  de echipamente de curăţenie va fabrica pe o suprafaţă de 22.000 mp în special aspiratoarede uz casnic şi  profesional.

Deschiderea fabricii, la mijlocul lui 2016

Deschiderea  unităţii  de  producţie  este planificată  pentru  mijlocul  anului  2016, precizează producătorul.

La noua unitate Kärcher din Curtea de Argeş, aflată la 140 de kilometri nord-vest de Bucureşti, vor lucra peste 250 de angajaţi, în special înproducţie.

Kärcher este prezentă în România încă din anul 2006 prin propria sa filială, CER Cleaning Equipment SRL.

Sponsor pentru Capitala Culturală Europeană Sibiu 2007

În acelaşi an, compania a desfăşurat în cadrul unui proiect de sponsorizare culturală o curăţare a cunoscutului monument  Podul Minciunilor din Sibiu, Capitala Culturală Europeană 2007.

Asociaţia familială Alfred  Kärcher, fondată în 1935 cu sediul la Winnenden (Baden-Württemberg), este producătoare de echipamente de curăţenie pentru uz casnic, comercial şi industrial.

Gama de produse cuprinde, printre altele, curăţitoare cu presiune, aspiratoare şi curăţitoare cu abur, aspiratoare pentru geamuri, maşini de măturat/măturat-aspirat, sisteme pentru curăţarea autovehiculelor, sisteme de preparare a apei potabile şi tratare a apelor uzate, curăţitoare cu gheaţă uscată, detergenţi, pompe menajere şi pentrugrădină, sisteme de irigare şi instalaţii  de apă potabilă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite