În timp ce Ford opreşte producţia la Craiova săptămâni la rând, compania va angaja 11.000 de oameni în SUA şi Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford s-a obligat la un minim de producţie la Craiova, dar angajările şi producţia cresc la alte fabrici
Ford s-a obligat la un minim de producţie la Craiova, dar angajările şi producţia cresc la alte fabrici

În timp ce Ford a tot amânat realizarea unei producţii anuale de 300.000 de autoturisme şi acelaşi număr de motoare la uzina de la Craiova, constructorul auto tocmai ce a anunţat că vrea să angajeze în 2014 un număr de 11.000 de oameni.

Grupul american a anunţat că 6.000 de persoane vor fi angajate în Asia, majoritatea în sistemul de plată cu ora. Ford urmează să deschidă o a treia unitate de asamblare Changan Ford Assembly Plant şi Changan Transmission Plant în Chongqing, China.

Vânzările diviziei Asia Pacific Africa a Ford au ajuns la 1 milion de vehicule, în octombrie, iar livrările grupului la nivel global sunt pe cale să atingă în acest an 6 milioane de vehicule.

În SUA, Ford va angaja 5.000 de persoane, pentru a menţine ritmul de creştere, după ce compania şi-a mărit cel mai mult cota de piaţă în raport cu oricare alt producător auto. În 2013, Ford a mai angajat în SUA aproape 6.500 de oameni.

Concomitent, în ţara noastră Ford a anunţat în ultimele luni mai multe opriri ale producţiei, inclusiv pentru luna decembrie. Ford a raportat un profit de 5,7 miliarde de dolari în anul 2012, în timp ce în 2011 a anunţat un profit-record de 20,2 miliarde de dolari. 

Mai puteţi citi:

Ford a reluat producţia de autoturisme şi motoare la Craiova, dar planurile sunt pe termen foarte scurt din cauza pieţei volatile

Ford a repornit producţia de motoare la uzina din Craiova, cu o cadenţă de 1.000 de unităţi pe zi, şi pe cea de maşini, asamblând 370 de unităţi B-Max zilnic, a anunţat Zoltan Brassai, directorul general al constructorului auto.

Uzina Ford din Craiova şi-a oprită activitatea complet. Ansamblarea modelului B-Max va fi reluată la sfîrşitul lunii noiembrie Peste 2000 de angajaţi vor sta acasă pe toată perioada în care producţie este oprită. Oficialii Ford au luat această măsură din cauza vânzărilor sub aşteptări de pe piaţa auto externă.

Uzina Ford de la Craiova trage pe dreapta: producţia de motoare şi asamblarea modelului B-Max, oprite temporar din cauza cererii scăzute

Ford va opri în luna noiembrie şi producţia de motoare la Craiova, pentru o perioadă de opt zile lucrătoare, iar asamblarea modelului B-Max, în prezent sistată, va fi reluată în jurul datei de 20 noiembrie. Producţia de maşini este în prezent oprită, iar cea de motoare va reîncepe pe 18 noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Ana-Maria Timiş, potrivit Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite