Ford a reluat producţia de autoturisme şi motoare la Craiova, dar planurile sunt pe termen foarte scurt din cauza pieţei volatile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford produce la Craiova maşinile B-Max şi motoarele Ecoboost
Ford produce la Craiova maşinile B-Max şi motoarele Ecoboost

Ford a repornit producţia de motoare la uzina din Craiova, cu o cadenţă de 1.000 de unităţi pe zi, şi pe cea de maşini, asamblând 370 de unităţi B-Max zilnic, a anunţat Zoltan Brassai, directorul general al constructorului auto.

„Producţia s-a reluat pentru luna noiembrie. Volumul este de 370 de maşini pe zi şi de 1.000 de motoare zilnic. Maşinile pleacă majoritar în Europa, peste 90%. Motoarele se vând în America, America de Sud, Africa“, a afirmat Brassai.

El a arătat că piaţa este volatilă, iar compania va acţiona în funcţie de evoluţia acesteia.

„Nu mai sunt cincinale, ci există planuri lunare, săptămânale sau de o zi“, a spus şeful Ford România.

Compania a oprit producţia de autovehicule pentru 7 zile în septembrie şi pentru 13 zile în luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piaţa externă, iar cea de motoare a fost sistată timp de opt zile lucrătoare în noiembrie.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, pe perioada zilelor de întrerupere a producţiei angajaţii se vor afla în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 80% din salariul de bază. Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele EcoBoost.

Mai puteţi citi:

Uzina Ford din Craiova şi-a oprită activitatea complet. Ansamblarea modelului B-Max va fi reluată la sfîrşitul lunii noiembrie

Peste 2000 de angajaţi vor sta acasă pe toată perioada în care producţie este oprită. Oficialii Ford au luat această măsură din cauza vânzărilor sub aşteptări de pe piaţa auto externă.

Ford va impune 13 zile de pauză în producţia modelului B-Max

Vânzările scăzute din segmentul căruia îi aparţine modelul B-Max au impus încă o pauză forţată în uzina de la Craiova, care va contoriza nu mai puţin de 13 zile în luna noiembrie.

Ford opreşte producţia de maşini şi motoare la Craiova

Ford a anunţat că va opri în luna noiembrie şi producţia de motoare la Craiova. Ansamblarea modelului B-Max va fi reluată în jurul datei de 20 noiembrie.

Uzina Ford de la Craiova trage pe dreapta: producţia de motoare şi asamblarea modelului B-Max, oprite temporar din cauza cererii scăzute

Ford va opri în luna noiembrie şi producţia de motoare la Craiova, pentru o perioadă de opt zile lucrătoare, iar asamblarea modelului B-Max, în prezent sistată, va fi reluată în jurul datei de 20 noiembrie. Producţia de maşini este în prezent oprită, iar cea de motoare va reîncepe pe 18 noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Ana-Maria Timiş, potrivit Mediafax.

Cererea slabă pentru B-Max în Europa trimite în şomaj tehnic 2.500 de angajaţi ai uzinei Ford Craiova

Ford România a oprit temporar producţia de la uzina de la Craiova şi a trimis în şomaj ethnic pentru şapte zile, începând de vineri, 2.500 din cei aproximativ 4.000 de angajaţi. Decizia a fost luată pe fondul reducerii cererii de Ford B-Max pe piaţa europeană.

Uzina Ford din Koln dublează producţia de motoare Ecoboost. Craiova nu va fi afectată

Ford a anunţat dublarea capacităţii de producţie a motorului EcoBoost de 1 litru în Germania. Oficialii Ford România au ţinut să afirme că cererea producţia fabricii din Craiova nu va fi afectată. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite