Oficialii Ford susţin că modelul B-Max se vinde foarte bine, însă activitatea uzinei va fi oprită din nou în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul auto american Ford a anunţat că producţia la fabrica din Craiova va fi oprită în perioada 12-30 decembrie. Angajaţii îşi vor relua activitatea pe data de 6 ianuarie, la secţia motoare, respectiv 8 ianuarie pentru sectia de vehicule.

Oficialii companiei au declarat că actiovitatea uzinei de la Craiova este importantă pentru companie. În Bănie sunt produse două motoare EcoBoost, dar şi modelul de clasă mică B-Max, cu toate că uzina a avut opriri de producţie în fiecare lună din a doua jumătate a anului.

În perioada 12-30 decembrie la Craiova producţia la fabrica Ford va fi oprită. „Ca raspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuat să-si ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna decembrie. Astfel, putem confirma pentru luna decembie oprirea producţiei de vehicule şi motoare timp de 7 zile, respectiv în perioada 12-20 decembrie. Începând cu data de 23 decembrie fabrica noastra va fi închisă ca urmare a sărbătorilor de iarna, urmând ca activitatea să se reia în data de 6 ianuarie pentru secţia de motoare, respectiv 8 ianuarie pentru secţia de vehicule. Conform Contractului Colectiv de Munca dintre Ford si angajaţii săi din Romania, în timpul zilelor de întrerupere a producţiei, angajaţii vor fi plătiţi cu 80% din salariul de baz“, au precizat oficialii Ford România. 

Noul model Ka ar putea fi ansamblat în România. Lansarea a fost programată pentru anul 2015. „Craiova produce motoare pentru noi, dar şi B-Max. Nu putem vorbi acum de planurile viitoare, dar putem spune că uzina joacă un rol important pentru Ford. În acest moment nu putem spune unde exact va fi produs viitorul Ka pentru piaţa europeană“, a spus Barb Samardzich, COO Ford Europa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite