Uzina Ford din Craiova şi-a oprită activitatea complet. Ansamblarea modelului B-Max va fi reluată la sfîrşitul lunii noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford a anunţat că în cazul în care situaţia nu se va redresa astfel de măsuri vor mai fi aplicate până la sfîrşitul anului
Ford a anunţat că în cazul în care situaţia nu se va redresa astfel de măsuri vor mai fi aplicate până la sfîrşitul anului

Peste 2000 de angajaţi vor sta acasă pe toată perioada în care producţie este oprită. Oficialii Ford au luat această măsură din cauza vânzărilor sub aşteptări de pe piaţa auto externă.

Producţia de motoare va fi sistată pentru o săptămână şi jumătate, iar ansamblarea modelului B-Max va fi reluată în jurul datei de 20 noiembrie.

Uzina Ford de la Craiova a mai întrerupt producţia la începutul lunii septembrie. Ford România a început în luna aprilie producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri Motorul ecoBoost de 1,5 litri, al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, pe perioada zilelor de întrerupere a producţiei angajaţii se vor afla în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 80% din salariul de bază. „Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova şi în noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea producţiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile în secţia de producţie motoare. Suspendarea timp de 8 zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă pentru vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule”, a precizat reprezentantul Ford.

Reprezentanţii americani spun că dacă situaţia nu se va redresa, este posibil ca astfel de măsuri să mai fie aplicate până la sfârşitul acestui an.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite