În două săptămâni se deschide primul tronson din autostrda Timişoara-Lugoj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii UMB Spedition lucrează la primul tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj. FOTO Mediafax
Angajaţii UMB Spedition lucrează la primul tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj. FOTO Mediafax

Prima secţiune a autostrăzii, cu o lungime de 9,5 kilometri, se va deschide  circulaţiei în ultima săptămână a acestei luni, a declarat Mircea Pop, directorul Companiei de Autostrăzi, pentru economica.net.

„Lucrările sunt finalizate, acum mai sunt câteva chestiuni birocratice precum avizul consultanţilor şi întocmirea scrisorilor de predare-recepţie. Oricum, în ultima săptămână a acestei luni vom deschide circulaţia pe Timişoara-Lugoj”, a spus Pop.

Autostrada Timişoara-Lugoj face parte din Coridorul IV Pan-European şi are o lungime totală de 35,1 kilometri. De construcţia acesteia se ocupă asocierea SC Spedition UMB SRL, SC Tehnostrade SRL (companii controlate de Dorinel Umbrărescu) şi Carena SpA Impresa Di Costruzioni (Italia).

Preţul cu care a fost câştigată licitaţia pentru acest tronson este de 47 de milioane de euro, ceea ce determină un cost de peste 4,9 milioane de euro/ km.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, costurile totale ale proiectului se ridică la 253,1 milioane de euro. Costul per kilometru se ridică astfel la 7,21 milioane de euro.

Iniţial, finalizarea lucrărilor trebuia să aibă loc în iulie, însă a fost amânată pentru august. Tronsonul nu a fost dat în circulaţie nici atunci, constructorii punând întârzierea pe seama caniculei.

Acum, şi Umbrărescu dă asigurări că autostrada va fi deschisă la sfârşitul lunii. „Acum plantăm copacii şi ne ocupăm de peisagistică. Mai e de finalizat şi drumul judeţean către Giarmata care trece pe sub autostradă, dar nu e treaba noastră să-l facem. Categoric autostrada se deschide până la sfârşitul lunii“, a declarat el pentru economica.net.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite