Impozit auto 2018: ce se modifică şi care sunt criteriile pentru calcularea acestui bir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Un proiect de act normativ care propune o nouă versiune de impozit auto obligă fiecare proprietar de maşină înmatriculată să plătească în funcţie de cât poluează respectivul autoturism. Avantajaţi vor fi cei care deţin maşini cu motoare puternice, iar dezavantajaţi vor fi cei care şi-au vândut maşinile în primele zile ale anului.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului în noul cabinet, a declarat, luni, în timpul audierilor din comisiile din Parlament, că „proiectul nu este încă finalizat. Nu ne dorim să punem o nouă penalitate sau o nouă taxă de înmatriculare pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină second hand. Ne dorim doar să respirăm un aer mai curat”, transmite Agerpres.

De regulă, impozitul auto pentru tot anul se achită, în două tranşe, până la 31 martie şi până la 30 septembrie. Anul acesta, cele două date pică în zile de weekend, astfel că termenele au fost amânate până pe 2 aprilie şi, respectiv, 1 octombrie, iar cei care plătesc întreaga sumă până în a doua zi din aprilie primesc o reducere de 10% din total.

Citeşte pe newmoney.ro ce trebuie ştiut despre impozitul auto 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite