IKEA atacă în forţă sectorul imobiliar din Capitală şi devine principalul dezvoltator din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul IKEA se va orienta şi către investiţiile imobiliare
Grupul IKEA se va orienta şi către investiţiile imobiliare

Grupul suedez IKEA, prin divizia sa de imobiliare, Vastinit Holding a achiziţionat în zona de nord a Capitalei 48 de hectare de teren pentru a dezvolta un proiect rezidenţial.

Noua achiziţie a grupului suedez face ca portofoliul imobiliar al celor de la IKEA să crească. Şi asta după ce în zona Timpuri Noi deja se construieşte un ansamblu mixt, rezidenţial şi birouri. Vastinit mai deţine alte două hectare în zona Orhideea unde pregăteşte un proiect de birouri, iar în est pe Theodor Pallady a achiziţionat anul trecut un teren de 14 hectare unde intenţionează să dezvolte cel de-al doilea magazin din Bucureşti al IKEA.

„Misiunea Vastint este aceea de a crea  valoare pe termen lung prin investiţii imobiliare. Baza operaţiunilor noastre constă în  managementul unui portofoliu de proprietăţi şi dezvoltare imobiliară comercială, inclusiv dezvoltare rezidenţială şi vânzări”, arată grupul suedez într-un comunicat.

În altă ordine de idei, consultanţii imobiliari spun că intrarea în forţă a suedezilor pe sectorul imobiliar va avea un impact destul de puternic în piaţă.

„Faţa pieţei imobiliare se va schimba total în Bucureşti. Apare un nou număr unu în piaţă care vine şi cu altă cultură. Lucrul acesta va dezvolta, cu siguranţă, piaţa, şi va aduce mai multă competitivitate pe acest sector”, a declarat pentru Adevarul Financiar Matei Maloş, managing partner la HomeFinders.

Ce planuri are IKEA pentru piaţa imobiliară din Capitală citiţi pe Adevărul Financiar

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite