Idei de afaceri uşor de pornit pe net. Cum să faci business online cu 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe internet poţi să vinzi orice. Aproape orice
Pe internet poţi să vinzi orice. Aproape orice

Afacerile de 5.000 de euro vor deveni, dacă e să ne luăm după studiile care urmăresc comportamentul antreprenorial al generaţiilor Y şi Z, un fel de şablon al start-up-urilor din mediul online, notează Adevărul Financiar.

Nu e vorba aici despre marile poveşti inspiraţionale ale investitorilor care au pornit la drum cu banii de buzunar şi au ajuns, în timp record, să-şi vândă compania pentru milioane de euro sau dolari.

Altfel spus, fără a exclude posibilitatea succesului răsunător, alegem de astă dată să privim spre volum, nu spre excepţie.

Şi pentru că mediul antreprenoriatului online este tot mai concurenţial, se cuvine un tutorial precis: care sunt paşii, ce investiţii sunt necesare şi care sunt principalele costuri.

Investiţia necesară iniţial, tot mai mică

Nu există cifre care să construiască tabloul complet al start-up-urilor online: se ştie că sunt mai multe de la an la an, dar nu se cunosc date exacte; se spune că investiţia iniţială necesară este din ce în ce mai mică şi că, în general, lansarea unui business online e tot mai simplă.

Şi totuşi: cât de mult au scăzut costurile iniţiale, de ce este mai simplu acum şi ce rămâne, pas cu pas, de făcut?

În primul rând, trebuie spus că afacerea de 5.000 de euro nu e neapărat pentru cei care nu au mai mulţi bani de investit.

Pentru că, într-o primă investiţie, mai important decât pragul în sine al acesteia este conceptul din spatele ei.

Citeşte mai multe pe această temă în Adevărul Financiar.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite