Huawei va creşte de la 800 la 1.000 numărul angajaţilor din România. Investiţiile se vor majora cu 100 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huawei este un gigant care produce echipamente telecom şi smartphone-uri
Huawei este un gigant care produce echipamente telecom şi smartphone-uri

Huawei intenţionează să-şi mărească valoarea investiţiilor din România şi să crească de la 800 la 1.000 numărul de angajaţi din ţara noastră, până în 2018, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, după o întâlnire avută la Shenzen cu managerii companiei.

„Huawei este hotărâtă să-şi mărească investiţiile în România şi a planificat ca, până în 2018, să crească numărul angajaţilor la aproximativ 1.000, dintre care peste 70% vor fi români. Va oferi în felul acesta mai multe locuri de muncă, în mod direct şi indirect“, a anunţat managementul companiei.

În România sunt în prezent 800 de angajaţi, în mare lor majoritate ingineri şi tehnicieni foarte serioşi, experimentaţi şi bine pregătiţi, au spus oficialii Huawei.

Înfiinţată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiţer în Armata Populară a Chinei, Huawei Technologies este acum unul dintre cei mai mari producători de echipamente telecom şi de smartphone-uri din lume, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari în 2012.

Subsidiara din România a Huawei şi-a început activitatea în 2003.

În iunie 2012, Huawei România a anunţat că a investit şase milioane de euro în deschiderea unui centru de suport global în România, suma urmând să crească la 200 milioane de euro până în 2015.

Potrivit datelor reprezentanţilor subsidiarei locale, până în 2018, producătorul chinez va investi în România încă 100 milioane de euro, cifră care va include şi taxele şi costurile cu forţa de muncă.

În intervalul 2007-2012, investiţiile Huawei în România care au totalizat 90 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

Telefoanele cu două sisteme de operare, un vis îndepărtat. Huawei renunţă la smartphone-ul Android-Windows Phone

După ce săptămâna trecută Huawei declara, prin vocea unui reprezentant, că va lansa un telefon cu două sisteme de operare, planurile au fost oprite pe termen nelimitat. Presiunea din partea giganţilor din domeniului softului mobil e prea mare, lucru demonstrat şi de Asus Transformer Book, ce folosea acelaşi principiu.

VIDEO MWC 2014 Concluzii de la Huawei: tinereţea, laitmotivul publicului producătorului chinez

Huawei a prezentat azi un nou telefon, două tablete interesante, o brăţară inteligentă şi un modem. E destul? Care e strategia producătorului ce ameninţă granzii? Tinereţea şi comunicarea sunt pariurile chinezilor, pe care le-au înfăţişat la MWC 2014.

MWC 2014 Huawei îşi prezintă noile produse: Ascend G6 este noul selfie-smartphone al chinezilor, iar noile tablete bat recorduri de subţirime

Huawei deschide MWC 2014 cu o conferinţă în avanpremieră la care va anunţa ultimele noutăţi ale companiei. Sub sloganul “Make it possible. Life without boundaries”, compania chineză îşi va prezenta ultimele tehnologii. Huawei a lansat MediaPad X1, o tabletă GSM de 7 inci - cea ma subţire şi cea mai îngustă tabletă din categoria ei, Ascend G6, o variantă premium al lui Ascend P6 şi alte trei produse.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite